Met 100 euro aandelen kopen

Het geld dat op je spaarrekening staat, levert vrijwel niets meer op. Dit komt omdat de spaarrente op dit moment historisch laag is. Wil je jouw vermogen toch voor je laten werken? Dan kun je jouw spaargeld beter beleggen.

Veel mensen denken dat beleggen alleen mogelijk is met een groot geldbedrag. Dit is zeker niet het geval. Ook als je niet zo veel spaargeld hebt, kun je jouw geld in een beleggingsproduct steken. Het is zelfs mogelijk met 100 euro in aandelen te investeren. Hoe dit precies werkt, lees je op deze pagina.

Waarom beleggen met 100 euro?

Door 100 euro in aandelen te steken, kun je jouw vermogen voor je laten werken. Vroeger liet je jouw vermogen groeien door het op je spaarrekening te zetten, maar tegenwoordig is dit niet meer mogelijk. Wil je jouw vermogen op de lange termijn vergroten, dan is het beleggen met 100 euro een goede keuze.

Door slechts 100 euro te beleggen, hoef je maar een klein deel van jouw vermogen te missen. Heb je jouw spaargeld plotseling toch nodig, bijvoorbeeld omdat je wasmachine kapot gaat of je een andere onverwachte uitgave moet doen? Dan is de kans klein dat je die 100 euro mist.

Beleg je meer geld, dan kun je op dit soort momenten wel in de problemen komen. Daarom is het beleggen met 100 euro voor vrijwel iedereen een goede keuze, ook als je wat meer geld kunt missen.
100 euro aandelen kopen

Goedkope aandelen kopen met 100 euro

Je kunt ervoor kiezen goedkope aandelen te kopen met jouw 100 euro. Vervolgens houd je deze aandelen voor langere tijd aan, tot je ze met een aanzienlijke winst kunt verkopen. In dit geval beleg je op de lange termijn. Dit brengt weinig risico’s met zich mee, maar in dit geval is de winst ook wat lager. Je moet simpelweg lang wachten voor je jouw aandelen met winst kunt verkopen en als het eenmaal zo ver is, is de kans klein dat je veel geld hebt verdiend met jouw investering.

Toch kan je best een aardig bedrag verdienen met een investering van 100 euro. Je hebt namelijk de mogelijkheid om zogenaamde penny stocks te kopen. Penny stocks zijn aandelen die voor enkele centen te koop staan. Wanneer er vervolgens goed nieuws uitkomt dan gaat de koers soms wel meerdere keren over de kop. Een goed voorbeeld hiervan is het aandeel Pharming, je ziet de enorme koersstijging van dit aandeel in de onderstaande grafiek:

Op deze manier beleggen ligt natuurlijk dicht tegen speculatie aan. Wanneer je het niet erg vindt dat de kans op verlies groot is, kan het interessant zijn om een vergelijkbare belegging uit te voeren. Zorg er dan in ieder geval voor dat wanneer je een aandeel koopt de transactiekosten beperkt zijn. De beste aanbieder voor kleine beleggingen is dan DEGIRO. Klik hier om gratis een account aan te maken.

In aandelen beleggen met CFD’s

Je kunt er ook voor kiezen om die 100 euro aan vermogen op kortere termijn te investeren. Een korte termijn investering brengt meer risico’s met zich mee, maar heeft wel een hogere winst. Bovendien behaal je sneller een resultaat, aangezien je korte termijn investeringen doet.

Wil je op de korte termijn beleggen met een investering van 100 euro, dan kan je gebruik maken van CFD’s. Een CFD wordt ook wel een Contract for Difference genoemd. Dit is een contract dat je afsluit op een aandeel of een ander beleggingsproduct, om vervolgens te profiteren van bepaalde koersverschillen.

Je kunt geld verdienen als de koers van een aandeel stijgt, maar ook als de koers van een aandeel daalt. Doe je de juiste voorspelling (stijgen of dalen), dan verdien je simpelweg geld. Wanneer je het echter aan het verkeerde eind hebt, verlies je natuurlijk geld. Bij CFD’s kan je tevens gebruik maken van een hefboom, waardoor je met een kleine bedrag een grotere belegging kunt uitvoeren.

Oefenen met beleggen

Het is verstandig om altijd te oefenen met beleggen, voor je die 100 euro inderdaad in CFD’s gaat steken. Een goede partij om dit bij te doen is eToro, gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

74% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.74% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.