Met 1000 euro in aandelen beleggen

Enkele jaren geleden werd de beleggingsmarkt gedomineerd door rijke zakenmensen, die duizenden of zelfs miljoenen euro’s in diverse beleggingsproducten staken. Tegenwoordig is dit wel anders. Rijke zakenmensen beleggen nog steeds, maar ook de ‘gewone’ man of vrouw houdt zich steeds vaker bezig met beleggen. Dit is niet voor niets, want zelfs met een kleine belegging kun je veel geld verdienen.
Wil jij ook beleggen in aandelen, maar heb je niet zo veel geld op je spaarrekening staan? Dan kun je ervoor kiezen een kleinere hoeveelheid geld in aandelen te steken. Op deze pagina lees je meer over het beleggen in aandelen met 1000 euro.

Waarom in aandelen beleggen?

Vroeger verdiende je geld met je spaarrekening. Je kreeg namelijk een aantrekkelijke rente over het geld op je spaarrekening. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. De rente is zo laag, dat je zelfs met een flink bedrag op je spaarrekening vrijwel niets meer verdient. Daarom starten meer en meer mensen met beleggen. Op deze manier kunnen ze hun vermogen toch voor zich laten werken.
Beleggen is de afgelopen jaren erg toegankelijk geworden. Dit komt omdat je tegenwoordig gewoon online kunt beleggen, bij een online broker. Ook het beleggen in aandelen is vandaag de dag absoluut niet ingewikkeld meer. Dit maakt het investeren in je vermogen nog interessanter. We hebben een duidelijk overzicht gemaakt van goede aandelen brokers.

Beleggen met 1000 euro: is het mogelijk?

Er zijn veel misverstanden over het beleggen in aandelen. Eén van de grootste misverstanden over deze vorm van beleggen, is dat je er veel geld voor nodig hebt. Het is prettig als je veel geld hebt om te investeren, maar dit is zeker geen must. Ook als je 1000 euro kunt missen, kun je in aandelen beleggen.
Bij een online broker als eToro betaal je helemaal zelf hoeveel geld je in welke CFD aandelen wil investeren. Is dit een bedrag van 1000 euro, dan is dit zeker mogelijk.
Beleggen met 1000 euro

Beleggen met een hefboom

Ook als je in aandelen wil investeren, is het mogelijk om te beleggen met een hefboom. Beleg je met een hefboom, dan kun je met een relatief kleine investering veel geld verdienen. Dit komt omdat je met een hefboom posities in kunt nemen met een grotere waarde dan het beleggingsbedrag dat je op jouw account hebt staan. Beleg je met een hefboom van 1:50, dan kun je met 1000 euro maar liefst 50.000 euro investeren.

Het beleggen met een hefboom heeft ook een bepaald risico. Jouw investering kan veel winst genereren, maar uiteraard kun je ook verlies maken. Maak je verlies met een hefboom, dan is jouw verlies groter dan bij een investering zonder hefboom. Het is belangrijk hier rekening mee te houden.

Tip: oefen met beleggen

Of je nu met veel geld gaat beleggen of wat minder geld wil investeren: het is belangrijk om eerst even goed te oefenen. Dit doe je door een gratis demo-account aan te maken bij de  broker Plus500. Met een demo-account beleg je niet met je eigen geld, maar met een fictief vermogen. Pas als dit goed gaat, stort je 100 euro op jouw Plus500 account. Nu kan het beleggen echt beginnen.

1000 euro & aandelen kopen

Met 1000 euro kan je ook beslissen om een bepaalde hoeveelheid aandelen te kopen. Een nadeel van het investeren van 1000 euro is het feit dat je slechts minimale spreiding kunt toepassen. Spreiding is een techniek waarbij je je geld verdeelt over zoveel mogelijk verschillende aandelen. Dit verkleint het risico.

Doordat je bij het kopen van aandelen transactiekosten betaalt, is het minder goed mogelijk om spreiding toe te passen. Wanneer je teveel verschillende aandelen koopt betaal je immers meer commissie en dit zorgt ervoor dat je een relatief hoog rendement moet behalen om winst te maken.

Wanneer je veel vertrouwen hebt in een bepaald aandeel en je dit aandeel wilt kopen dan kan het interessant zijn om dat aandeel fysiek te kopen. Aangezien je met een klein bedrag belegt, is het verstandig om de aandelen tegen lage transactiekosten te kopen. Eén van de goedkoopste brokers in Nederland is DEGIRO. Klik hier om een gratis account te openen bij DEGIRO.