Apple aandelen kopen: analyse & koers

Apple is een van de bekendste bedrijven van de wereld. Veel beleggers die in technologie-aandelen willen investeren, willen Apple aandelen kopen. Op deze pagina lees je meer over deze belegging. Ook krijg je wat algemene informatie over het bedrijf Apple, zodat je een duidelijker beeld krijgt van het bedrijf waar je mogelijk geld in wil investeren.

Algemene informatie over Apple

Apple wordt ook wel Apple Inc. genoemd en is een Amerikaans elektronicabedrijf. Het bedrijf werd opgericht in de jaren 70 door Steve Jobs, Ronald Wayne en Steve Wozniak, toen nog als Apple Computer Inc. Door de jaren heen is het bedrijf alsmaar groter en groter geworden. Vandaag de dag is het een van de grootste en bekendste bedrijven van de wereld.
Apple ontwerpt, produceert en verkoopt verschillende soorten apparaten. Denk hierbij aan de iPhone, maar ook aan de iPad, de iMac en de Macbook computers. Dit doet het bedrijf over de gehele wereld. De Verenigde Staten is de grootste afzetmarkt van Apple, maar ook in Europa en China lopen veel mensen rond met een telefoon van Apple.
Aandelen Apple kopen

De bedrijfsresultaten van Apple

In 2017 haalde Apple 229,2 miljard dollar binnen aan omzet. Ook de winst van het bedrijf was erg hoog, namelijk ruim 48 miljard dollar. Er werden 220,9 miljoen iPhones verkocht, 43,8 miljoen iPads en 19,3 miljoen computers van Apple. Overigens was dit zeker niet het enige goede jaar voor Apple. Het bedrijf presteert al vele jaren erg goed.

De koers van het aandeel Apple

Kijken we naar de koers van het aandeel Apple over de afgelopen vijf jaar, dan zien we een flinke stijgende lijn. In 2013 was een aandeel bijvoorbeeld nog 55 dollar waard. In 2017 was de waarde van het aandeel verdubbeld en begin 2018 stond het aandeel Apple op een waarde van 178 dollar. Je kunt dan ook zeker stellen dat het goed gaat met het aandeel Apple.

Apple aandelen kopen

Apple aandelen zijn niet goedkoop. Wil je in dit bedrijf investeren door meerdere aandelen te kopen, dan moet je een flink vermogen hebben. Wanneer je voldoende geld hebt, kan je besluiten om te investeren in Apple door de aandelen te kopen. Wel is het eerst belangrijk om een goede analyse te maken. Je moet hierbij op de volgende factoren letten:

  • Denk je dat het de komende tijd goed blijft gaan met de economie?
  • Hoe doet Apple het in het nieuws? Worden verwachtingen waargemaakt?
  • Kan je bepaalde patronen herkennen binnen de koers van het aandeel?
  • Kan je een goede strategie bepalen om in en uit te stappen?

Wanneer je deze vragen kunt beantwoorden, kan je het kopen van Apple aandelen overwegen. De beste partij waarbij je dit kunt doen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de meest voordelige aanbieder voor het kopen van Apple aandelen. Klik hier om een gratis account te openen bij deze broker.

Speculeren op Apple

Wil je liever actief speculeren op Apple aandelen zonder in één keer een grote investering te doen? Dan kun je er ook voor kiezen om te starten met CFD beleggen. Bij CFD beleggen kan je niet alleen inzetten op een koersstijging, maar kan je ook inzetten op een koersdaling.
Dit doe je door te speculeren op koersstijgingen en/of koersdalingen bij het aandeel Apple. Doe je de juiste voorspelling? Dan behaal je een gunstig resultaat. En door de hefboom van CFD beleggen is het mogelijk om de resultaten te vergroten.
Je kunt CFD beleggen bij een online broker als Plus500. Heb je hier totaal geen ervaring mee? Maak dan eerst een gratis demo-account aan. Met een demo-account kun je, zonder zelf geld in te zetten, oefenen met CFD beleggen. Als dit goed gaat, kun je echt starten met handelen door Apple aandelen te kopen en verkopen.

Eigen ervaring met Apple

Ik heb zelf één van de oprichters van Apple mogen ontmoeten tijdens een galadiner. Ik zat namelijk naast Steve Wozniak. Steve Wozniak was vooral verantwoordelijk voor de technische kant van het bedrijf. Hij kwam erg vriendelijk en down to earth over. Dit in tegenstelling tot Steve Jobs die nog wel eens vrij arrogant en bazig kon overkomen. Uiteindelijk zette Steve Wozniak zelfs zijn handtekening op mijn iPhone.

aandeel apple kopen