Aandelen Bank Pekao kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Bank Pekao aandelen? Op deze pagina kan je direct Bank Pekao aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Bank Pekao. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Bank Pekao raadplegen. Bank Pekao is een aandeel uit Polen. Het aandeel wordt verhandeld in Poolse Zloty aan de Warsaw Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PEO:WSE.

Waar kan je Bank Pekao aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Bank Pekao kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,15% met 25 PLN minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Bank Pekao?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Bank Pekao. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Bank Pekao?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Bank Pekao? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Bank Pekao is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Bank Pekao.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Bank Pekao

Sterke punten Bank Pekao

 • Goede reputatie: Bank Pekao is een van de oudste en meest gerenommeerde banken in Polen.
 • Diversificatie: De bank biedt een breed scala aan financiële producten en diensten aan, waaronder bankieren, verzekeringen en vermogensbeheer.
 • Stabiele financiële positie: De bank heeft een sterke kapitaalpositie en heeft in het verleden consistent hoge winsten behaald.
 • Internationale aanwezigheid: Bank Pekao heeft dochterondernemingen en kantoren in verschillende landen, waaronder Oekraïne, Wit-Rusland en Duitsland, wat de diversificatie en groeimogelijkheden vergroot.

Zwakke punten Bank Pekao

 • Concurrentie: De Poolse bankenmarkt is zeer concurrerend en er zijn veel grote spelers die strijden om marktaandeel.
 • Risico’s op leningen: Net als elke andere bank heeft Bank Pekao te maken met kredietrisico’s en de mogelijkheid dat leningen niet worden terugbetaald.
 • Regelgevingsdruk: De financiële sector in Polen wordt streng gereguleerd, wat kan leiden tot hogere kosten en beperkingen op het gebied van groei en winstgevendheid.
 • Rentegevoeligheid: Bank Pekao is gevoelig voor veranderingen in de rentetarieven, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid van het bedrijf.

Over Bank Pekao

Ban Pekao is een Poolse bank die al sinds 1999 bestaat. Het maakt onderdeel uit van de UniCredit groep uit Italië. De bank is een onderdeel van de beursindex WiG 20. Het ministerie van Overheidsfinanciën in Polen geldt als oprichter van de bank.

Aandelen van Bank Pekao worden als PEO verhandeld op de beurs in Warschau. Bekende dochteronderneming is Pekao Bank en de officiële naam van deze bank luidt Bank Polska Kiesa Opieki Spolka Akcyjna. Het hoofdkantoor – een bijzonder en beeldbepalend kantoor overigens- vind je in Warschau.

aandeel bank pekao kopen

Wel of niet aandelen Bank Pekao kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen, is het belangrijk om je huiswerk te doen en de sterke en zwakke punten van het bedrijf te onderzoeken. Dit geldt ook voor Bank Pekao. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van het kopen van aandelen van deze Poolse bank.

Een belangrijk voordeel van het kopen van aandelen van Bank Pekao is dat het een van de grootste banken van Polen is, met een solide geschiedenis en reputatie. Het bedrijf heeft een brede klantenbasis en biedt een breed scala aan financiële producten en diensten aan. Ook heeft Bank Pekao in het verleden consistente winstcijfers laten zien, wat een positief signaal kan zijn voor potentiële beleggers.

Een ander voordeel van het kopen van aandelen van Bank Pekao is de dividenduitkeringen. Het bedrijf heeft een beleid van het uitkeren van een groot deel van zijn winst aan de aandeelhouders in de vorm van dividend. Dit kan een aantrekkelijk rendement opleveren voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele inkomsten uit hun beleggingen.

Aan de andere kant zijn er ook enkele nadelen aan het kopen van aandelen van Bank Pekao. Een van de belangrijkste nadelen is dat de bank te maken heeft met toenemende concurrentie in de Poolse banksector, wat de winstgevendheid van het bedrijf kan beïnvloeden. Ook heeft het bedrijf te maken gehad met enkele interne uitdagingen, zoals een verandering van het managementteam en de noodzaak om te investeren in technologische upgrades.

Al met al lijkt het kopen van aandelen van Bank Pekao een redelijk goede investeringsoptie te zijn, gezien de solide reputatie van het bedrijf en het dividendrendement. Echter, het is altijd belangrijk om een goed begrip te hebben van de risico’s die gepaard gaan met elke belegging en om je eigen onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt.