Besi aandelen kopen & verkopen: analyse & koers

Wil je Besi aandelen kopen & verkopen? Dan kun je de aandelen aan je portefeuille toevoegen voor een lange termijn belegging, maar je kunt ook op de korte termijn handelen in het aandeel Besi. Dit doe je bij een online broker als Plus500. Meer over het handelen in Besi aandelen, lees je in onderstaande alinea’s.

Algemene informatie over het bedrijf

Besi wordt voluit ook wel BE Semiconductor Industries NV genoemd. Dit is een Nederlandse organisatie die gespecialiseerd is in het bouwen van machines die in de chipindustrie verkocht en gebruikt worden. Op dit moment is het bedrijf een van de belangrijkste leveranciers in de Nederlandse halfgeleiderindustrie. Enkele klanten van Besi zin Samsung, Infineon en LG.

De actuele Besi koers

Besi werd opgericht in 1995 en ging vrijwel direct naar de beurs. Sinds 2015 is het bedrijf ook genoteerd aan de Midkap Index. Sinds de beursgang van Besi, gaat het erg goed met het aandeel Besi. Natuurlijk heeft het aandeel door de jaren heen wat zware tijden gehad, maar over het algemeen is de waarde van het aandeel Besi de afgelopen jaren flink gestegen.

Op dit moment heeft Besi een beurswaarde van 3,45 miljard euro. Het dividendrendement van een aandeel Besi is 5,38 procent. Je kunt de actuele Besi koers eenvoudig en snel online raadplegen. Er zijn diverse websites die realtime de koers van het aandeel Besi laten zien. Bekijk bijvoorbeeld de koers hieronder in de grafiek. Ook laten deze websites de koers van Besi door de jaren heen zien. Zo kun je goed zien hoe het aandeel Besi zich door de jaren heen ontwikkeld heeft.

Besi aandelen kopen & verkopen

Je kunt op twee manieren investeren in de Nederlandse organisatie Besi. Ten eerste kun je ervoor kiezen om een of meerdere aandelen van Besi te kopen, om deze voor de lange termijn aan je portefeuille toe te voegen. Dit doe je als het aandeel Besi relatief laag in waarde is. Als de waarde hoog is, verkoop je jouw aandeel of aandelen weer. Je kunt aandelen Besi eenvoudig aanschaffen bij DEGIRO.

Je kunt er ook voor kiezen om te speculeren op koersschommelingen bij het aandeel Besi. Dit doe je bij een online CFD broker als Plus500.

Oefenen met CFD beleggen

Heb je geen ervaring met CFD beleggen bij een broker als Plus500? Oefen dan eerst even met handelen, voor je echt geld gaat investeren. Je kunt gratis oefenen met handelen met een Plus500 demo-account. Dit account maak je eenvoudig en snel online aan, op de website van Plus500.
Gaat het oefenen goed? Dan kun je jouw demo-account omzetten in een echt beleggingsaccount. Vervolgens stort je minimaal 100 euro op dit account en je kunt direct starten met beleggen.

aandeel besi kopen