Aandelen Bnp Paribas kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Bnp Paribas aandelen? Op deze pagina kan je direct Bnp Paribas aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Bnp Paribas. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Bnp Paribas raadplegen. Bnp Paribas is een aandeel uit Frankrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Parijs. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BNP.PA.

Waar kan je Bnp Paribas aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Bnp Paribas kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Bnp Paribas?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Bnp Paribas. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Bnp Paribas?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Bnp Paribas? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Bnp Paribas is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Bnp Paribas.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Bnp Paribas

Sterke punten:

  • Wereldwijde aanwezigheid: Bnp Paribas is aanwezig in meer dan 70 landen en heeft een sterke aanwezigheid in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific.
  • Diversificatie van inkomsten: Het bedrijf is actief in verschillende segmenten van de financiële sector, waaronder retail banking, corporate banking, investment banking en asset management, waardoor het minder kwetsbaar is voor schommelingen in één specifieke markt.
  • Solide financiële positie: Bnp Paribas heeft een solide financiële positie met een sterke kapitaalratio en een hoge kredietrating.

Zwakke punten:

  • Belangrijke blootstelling aan de Franse markt: Hoewel Bnp Paribas wereldwijd actief is, blijft het sterk afhankelijk van de Franse markt voor een groot deel van zijn inkomsten en activa.
  • Regelgevingsrisico’s: Net als andere grote banken staat Bnp Paribas bloot aan regelgevingsrisico’s, zoals hogere kapitaalvereisten en toenemende regelgevende druk op het gebied van transparantie en governance.
  • Concurrentiedruk: Bnp Paribas opereert in een competitieve markt met sterke concurrenten, wat kan leiden tot druk op de winstgevendheid en het marktaandeel van het bedrijf.

Over BNP Paribas

BNP Paribas behoort bij de grootste bankgroepen die de wereld rijk is. In Parijs staat het hoofdkantoor. De bank is een uitvloeisel van de oude Bank van Parijs en ontstond in het jaar 2000. Toen namelijk was er de fusie tussen de Banque Nationale de Paris en Paribas.
 
Aandelen BNP Paribas worden als BNP verhandeld op de beurs en BNP Paribas Fortis is ongetwijfeld de meest bekende dochteronderneming van de bank. Ondertussen is BNP Paribas in ruim 75 landen actief en wordt het algemeen beschouwd als de grootste bank van Europa.

aandeel bnp paribas kopen

Wel of niet aandelen Bnp Paribas kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, is Bnp Paribas wellicht een interessante optie om te overwegen. Maar is het verstandig om nu aandelen van dit bedrijf te kopen?

Een belangrijk voordeel van Bnp Paribas is de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf. Hierdoor is het minder afhankelijk van één specifieke markt en heeft het bedrijf een solide financiële positie. Daarnaast is Bnp Paribas actief in verschillende segmenten van de financiële sector, waardoor het bedrijf minder kwetsbaar is voor schommelingen in één specifieke markt.

Er zijn echter ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo heeft Bnp Paribas een belangrijke blootstelling aan de Franse markt en staat het bedrijf bloot aan regelgevingsrisico’s. Ook opereert Bnp Paribas in een competitieve markt met sterke concurrenten.

Al met al lijkt Bnp Paribas een solide investeringsoptie, maar het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te beoordelen of het past bij jouw persoonlijke beleggingsstrategie en risicoprofiel. Raadpleeg altijd een financieel adviseur voordat je besluit om in aandelen te investeren.