Brokers vergelijken

Het is verstandig om de verschillende brokers te vergelijken. Bij een online broker kan je beleggen in bijvoorbeeld aandelen. Door de verschillende brokers uit te proberen, ontdek je vanzelf welke het beste bij je past.

eToro

eToro is vooral geschikt voor de onervaren belegger. Bij eToro kan je namelijk andere beleggers volgen. Je kan in het overzicht zien wat voor beleggingen andere mensen uitvoeren. Wanneer iemand erg goed is in beleggen, kan je beslissen om geld in die persoon te investeren. Je koopt dan automatisch aandelen CFD’s wanneer die persoon dat doet. Het is ook mogelijk om zelf te beleggen bij eToro, maar het aanbod is minder uitgebreid dan bij andere brokers.

In het kort:

 • Volg andere succesvolle beleggers 1 op 1
 • Gebruiksvriendelijke, Nederlandstalige website
 • Beperkter aanbod aan aandelen

Klik hier om een account aan te maken bij eToro

eToro broker

77% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Plus500

Plus500 is de favoriet voor de actieve belegger. De website is geheel in het Nederlands en je kunt gebruik maken van verschillende trading tools. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 gratis uitproberen door middel van een demo. Ook kan je beleggen via je mobiele telefoon. De klantenservice van Plus500 is 24/7 te bereiken door middel van mail en live chat.

In het kort:

 • Gratis onbeperkte demo waarmee je risicoloos kunt beleggen
 • Handelen in alle bekende (Nederlandse) CFD aandelen
 • Mogelijkheid om short te gaan naast kopen
 • Gebruiksvriendelijke software met veel opties

Klik hier om gratis een (demo) account te openen >>

Illustratieve prijzen bij de broker Plus500

DEGIRO

DEGIRO is een goede broker voor de serieuze belegger. Bij DEGIRO koop je aandelen om deze vervolgens een tijdje vast te houden. Een groot voordeel van DEGIRO is het feit dat de transactiekosten lager zijn dan die van de concurrentie. Hierdoor is DEGIRO de meest aantrekkelijke keuze voor het daadwerkelijk aanschaffen van bepaalde aandelen.

In het kort:

 • De laagste tarieven voor het kopen van aandelen
 • Fysiek kopen van aandelen voor de lange termijn
 • Een uitgebreid aanbod aan beurzen om op te handelen
 • Ook telefonisch bereikbaar op weekdagen

Klik hier om een gratis account te openen >>

DEGIRO handelen

Lynx

De laatste broker in dit overzicht is Lynx. Bij Lynx kan je net zoals bij DEGIRO fysieke aandelen kopen. Lynx is dan ook een geschikte broker voor het kopen en vasthouden van aandelen. Een groot voordeel van Lynx is het feit dat ze veel investeren in educatie. Accounthouders bij Lynx kunnen helemaal gratis masterclasses volgen over verschillende onderwerpen.

In het kort:

 • Volg diepgaande masterclasses en leer beleggen
 • Aandelen kopen voor de lange termijn
 • Iets duurder dan DEGIRO, maar betere support
 • Handelen in 100+ markten en 27+ landen

Klik hier om een gratis informatiepakket te ontvangen

Lynx broker vergelijking

Brokers vergelijken

Het is belangrijk om brokers goed te vergelijken. Iedereen heeft uiteindelijk immers een ander beleggingsprofiel. Je moet ten eerste vaststellen of je op de korte of op de lange termijn wilt gaan beleggen in aandelen. Wanneer de focus op de korte termijn ligt kan je het beste voor een CFD broker als Plus500 kiezen. Op de langere termijn is een broker als DEGIRO dan weer geschikter.

Bij de uiteindelijke vergelijking moet je vervolgens letten op de extra functionaliteiten die je zoekt. Naast de prijs kan het bijvoorbeeld ook belangrijk zijn of je voldoende ondersteuning ontvangt. Het is daarom verstandig om lijstjes samen te stellen en de voor- en nadelen tegen elkaar weg te strepen. Het vinden van de perfecte broker kan wat tijd in beslag nemen!

Wat is de beste broker?

Het is dan ook lastig om te zeggen wat de beste broker is. In deze vergelijking zie je wat wij de beste broker vinden: toch kan dit voor jou heel anders uitpakken! Het is daarom verstandig om bij meerdere brokers een gratis account te openen. Op die manier kan je spelen met de mogelijkheden en ontdekken waar je je het beste thuis voelt.