Aandelen brokers vergelijken (2024) – wat is de beste broker?

Het is verstandig om de verschillende brokers te vergelijken. Bij een online broker kan je beleggen in bijvoorbeeld aandelen. Door de verschillende brokers uit te proberen, ontdek je vanzelf welke het beste bij je past.

Brokers vergelijken: waar kan je het beste beleggen?

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Freedom24

Freedom24 is de perfecte optie voor zowel beginnende als gevorderde beleggers. Dankzij de hoge spaarrente is Freedom24 bovendien ook aantrekkelijk voor mensen die helemaal niet willen beleggen: je ontvangt er namelijk tot 8,76% over je saldo!

Bij Freedom24 kan je handelen in meer dan een miljoen verschillende financiële effecten tegen lage tarieven. Ook kan je er de adviezen van Bloomberg analisten vinden met een gemiddeld rendement van 21%.

In het kort:

 • Ontvang tot 8,76% aan rente over je volledige saldo
 • Volg de beleggingsideeën van Bloomberg analisten met een gemiddeld rendement van 21%.
 • Maak gebruik van de gebruiksvriendelijke mobiele applicatie & het webplatform
 • Direct toegang tot de 15 grootste beurzen in Amerika, Europa en Azië
 • Betaal slechts €2 + €0,02 per aandeel, goedkoper dan veel andere brokers.
 • De eerste maand beleg je bovendien geheel gratis.

Klik hier om een gratis (demo) account te openen >>

Plus500

Plus500 is de favoriet voor de actieve belegger. De website is geheel in het Nederlands en je kunt gebruik maken van verschillende trading tools. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 gratis uitproberen door middel van een demo. Ook kan je beleggen via je mobiele telefoon. De klantenservice van Plus500 is 24/7 te bereiken door middel van mail en live chat.

In het kort:

 • Gratis onbeperkte demo waarmee je risicoloos kunt beleggen
 • Handelen in alle bekende (Nederlandse) CFD aandelen
 • Mogelijkheid om short te gaan naast kopen
 • Gebruiksvriendelijke software met veel opties
 • 82% van de ratil beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze provider. Vraag jezelf af of je het grote risico op het verliezen van geld kunt lopen.

Klik hier om gratis een (demo) account te openen >>

Illustratieve prijzen bij de broker Plus500

DEGIRO

DEGIRO is een goede broker voor de serieuze belegger. Bij DEGIRO koop je aandelen om deze vervolgens een tijdje vast te houden. Een groot voordeel van DEGIRO is het feit dat de transactiekosten lager zijn dan die van de concurrentie. Hierdoor is DEGIRO de meest aantrekkelijke keuze voor het daadwerkelijk aanschaffen van bepaalde aandelen.

In het kort:

 • De laagste tarieven voor het kopen van aandelen
 • Fysiek kopen van aandelen voor de lange termijn
 • Een uitgebreid aanbod aan beurzen om op te handelen
 • Ook telefonisch bereikbaar op weekdagen

Klik hier om een gratis account te openen >>

DEGIRO handelen

Lynx

De laatste broker in dit overzicht is Lynx. Bij Lynx kan je net zoals bij DEGIRO fysieke aandelen kopen. Lynx is dan ook een geschikte broker voor het kopen en vasthouden van aandelen. Een groot voordeel van Lynx is het feit dat ze veel investeren in educatie. Accounthouders bij Lynx kunnen helemaal gratis masterclasses volgen over verschillende onderwerpen.

In het kort:

 • Volg diepgaande masterclasses en leer beleggen
 • Aandelen kopen voor de lange termijn
 • Iets duurder dan DEGIRO, maar betere support
 • Handelen in 100+ markten en 27+ landen

Klik hier om een gratis informatiepakket te ontvangen

Lynx broker vergelijking

Brokers vergelijken

Het is belangrijk om brokers goed te vergelijken. Iedereen heeft uiteindelijk immers een ander beleggingsprofiel. Je moet ten eerste vaststellen of je op de korte of op de lange termijn wilt gaan beleggen in aandelen. Wanneer de focus op de korte termijn ligt kan je het beste voor een CFD broker als Plus500 kiezen. Op de langere termijn is een broker als DEGIRO dan weer geschikter.

Bij de uiteindelijke vergelijking moet je vervolgens letten op de extra functionaliteiten die je zoekt. Naast de prijs kan het bijvoorbeeld ook belangrijk zijn of je voldoende ondersteuning ontvangt. Het is daarom verstandig om lijstjes samen te stellen en de voor- en nadelen tegen elkaar weg te strepen. Het vinden van de perfecte broker kan wat tijd in beslag nemen!

Wat is de beste broker?

Het is dan ook lastig om te zeggen wat de beste broker is. In deze vergelijking zie je wat wij de beste broker vinden: toch kan dit voor jou heel anders uitpakken! Het is daarom verstandig om bij meerdere brokers een gratis account te openen. Op die manier kan je spelen met de mogelijkheden en ontdekken waar je je het beste thuis voelt.