Aandelen Enel kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Enel aandelen? Op deze pagina kan je direct Enel aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Enel. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Enel raadplegen. Enel is een aandeel uit Italië. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Borsa Italiana. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ENEL-I.

Waar kan je Enel aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Enel kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Enel?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Enel. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Enel?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Enel? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Enel is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Enel.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Enel

Sterke punten:

 • Diversificatie van energiebronnen: Enel heeft een breed scala aan energiebronnen, waaronder hernieuwbare energie, gas, en traditionele energie, wat kan bijdragen aan een stabiele inkomstenstroom.
 • Internationale aanwezigheid: Enel heeft een sterke aanwezigheid in verschillende landen wereldwijd, wat kan zorgen voor geografische diversificatie en groeimogelijkheden.
 • Investeringen in duurzaamheid: Enel heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en investeert in hernieuwbare energiebronnen, wat kan bijdragen aan positieve milieu- en maatschappelijke impact.
 • Technologische innovatie: Enel is actief in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en digitale oplossingen in de energiesector, wat kan leiden tot efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen.

Zwakke punten:

 • Regelgevingsrisico’s: De energiesector wordt streng gereguleerd en veranderingen in regelgeving kunnen invloed hebben op de bedrijfsvoering en winstgevendheid van Enel.
 • Marktvolatiliteit: De energiemarkt kan volatiel zijn, met schommelingen in energieprijzen en marktvraag, wat invloed kan hebben op de financiële prestaties van Enel.
 • Schuldenlast: Enel heeft aanzienlijke schulden, wat kan leiden tot hogere rentekosten en een verhoogd risico van financiële verplichtingen.
 • Concurrentie: De energiemarkt is competitief, met concurrentie van andere energiebedrijven en nieuwe spelers, wat druk kan zetten op de marktpositie en winstgevendheid van Enel.

aandeel enel kopen

Wel of niet aandelen Enel kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, is Enel een interessante optie om te overwegen. Enel is een groot energiebedrijf met een internationale aanwezigheid en diverse energiebronnen, waaronder hernieuwbare energie.

Sterke punten van Enel zijn onder andere de diversificatie van energiebronnen, de internationale aanwezigheid, investeringen in duurzaamheid en technologische innovatie. Enel heeft een brede portefeuille van energiebronnen, wat kan bijdragen aan een stabiele inkomstenstroom. Bovendien heeft het bedrijf een sterke aanwezigheid in verschillende landen, wat kan zorgen voor geografische diversificatie en groeimogelijkheden. Enel investeert ook in duurzaamheid en nieuwe technologieën, wat kan bijdragen aan positieve milieu- en maatschappelijke impact.

Aan de andere kant zijn er ook zwakke punten om rekening mee te houden. Zo zijn er regelgevingsrisico’s, aangezien de energiesector streng wordt gereguleerd en veranderingen in regelgeving invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering van Enel. Daarnaast kan de energiemarkt volatiel zijn en is er concurrentie van andere energiebedrijven en nieuwe spelers. Enel heeft ook aanzienlijke schulden, wat kan leiden tot hogere rentekosten en een verhoogd risico van financiële verplichtingen.

Het is belangrijk om zorgvuldig af te wegen of Enel aandelen kopen past bij je beleggingsstrategie en risicobereidheid. Het kan verstandig zijn om professioneel advies in te winnen en je goed te informeren over de financiële gezondheid, groeiperspectieven en risico’s van Enel voordat je een beslissing neemt. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee en het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken op basis van je eigen financiële situatie en doelstellingen.