Aandelen Essential Utilities kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Essential Utilities aandelen? Op deze pagina kan je direct Essential Utilities aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Essential Utilities. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Essential Utilities raadplegen. Essential Utilities is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool WTRG.

Waar kan je Essential Utilities aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Essential Utilities kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Essential Utilities?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Essential Utilities. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Essential Utilities?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Essential Utilities? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Essential Utilities

Sterke punten Essential Utilities

 • Essentiële dienstverlening: Essential Utilities levert essentiële nutsvoorzieningen, zoals water, elektriciteit en gas, die altijd in vraag zijn en noodzakelijk zijn voor het dagelijks leven.
 • Stabiele inkomstenstroom: Het bedrijf genereert een stabiele inkomstenstroom door de levering van nutsvoorzieningen, aangezien de vraag naar deze diensten consistent blijft.
 • Reguleringsbescherming: Als nutsbedrijf geniet Essential Utilities doorgaans reguleringsbescherming, wat stabiliteit en voorspelbaarheid aan de bedrijfsactiviteiten kan bieden.
 • Lange termijn klantenrelaties: Het bedrijf heeft langdurige klantenrelaties opgebouwd en bedient vaak hele gemeenschappen, wat kan leiden tot een trouwe klantenbasis.
 • Diversificatie van activiteiten: Essential Utilities is actief in verschillende regio’s en bedient verschillende klantsegmenten, waardoor het bedrijf enige mate van diversificatie heeft.

Zwakke punten Essential Utilities

 • Regelgevingsrisico’s: Als een nutsbedrijf is Essential Utilities onderhevig aan strenge regelgeving en beleid van overheidsinstanties, wat extra administratieve lasten en compliance-kosten met zich mee kan brengen.
 • Investeringen in infrastructuur: Essential Utilities moet blijven investeren in het onderhouden en upgraden van zijn infrastructuur, wat hoge kapitaalkosten met zich mee kan brengen.
 • Concurrentiedruk: Hoewel nutsbedrijven vaak een monopoliepositie hebben in bepaalde gebieden, kunnen ze toch concurrentie ondervinden van alternatieve energiebronnen en andere nutsbedrijven.
 • Beperkte groeimogelijkheden: De groeimogelijkheden van Essential Utilities kunnen beperkt zijn, aangezien het bedrijf afhankelijk is van de groei van de regio’s waarin het actief is en de vraag naar nutsvoorzieningen relatief stabiel is.
 • Gevoeligheid voor milieufactoren: Veranderingen in het klimaat en extreme weersomstandigheden kunnen de operationele activiteiten en de betrouwbaarheid van de infrastructuur van Essential Utilities beïnvloeden.

Over Essential Utilities

Essential Utilities is een bekend nutsbedrijf dat bijzonder actief is in met name Pennsylvania, Ohio, North Carolina, Illinois, Texas, New Jersey, Indiana en Virginia en levert infrastructuur en diensten voor drinkwater en ook afvalwaterbehandeling. De aandelen van Essential Utilities worden openbaar verhandeld op de New York Stock Exchange als WTRG. Essential Utilities is ook een S&P 400 component.

Het hoofdkwartier van Essentiel Utilities – dat ooit begin onder de naam Aqua America-  is gevestigd in Bryn Mawr in Pennsylvania en werd opgericht in 1968. LDC Funding LLC en Aqua Services zijn twee bekende dochterondernemingen van Essential Utilities.

Essential Utilities

Wel of niet aandelen Essential Utilities kopen?

Oké, dus je bent aan het nadenken over het kopen van aandelen en je hebt gehoord van Essential Utilities. Maar is het de moeite waard om aandelen in dit bedrijf te kopen? Laten we het eens bekijken!

Essential Utilities is actief in de nutssector en dat kan een stabiele branche zijn. Ze leveren essentiële diensten zoals water en gas, en dat is iets waar mensen altijd behoefte aan hebben. Het kan een veilige keuze lijken.

Aan de andere kant zijn er enkele dingen om te overwegen. Essentiële nutsbedrijven zijn meestal stabiel, maar het kan zijn dat ze niet zo snel groeien als sommige andere bedrijven. Het kan ook zijn dat ze gevoelig zijn voor regelgeving en politieke veranderingen.

Voordat je aandelen in Essential Utilities koopt, is het belangrijk om je beleggingsdoelen en risicotolerantie te beoordelen. Praat met een financieel adviseur en volg het bedrijf en de marktomstandigheden nauwlettend.

Al met al kan het kopen van aandelen in Essential Utilities een goede keuze zijn als je op zoek bent naar stabiliteit en langzame, gestage groei. Maar zoals altijd, doe je huiswerk en neem een weloverwogen beslissing. Veel succes!