Heineken aandelen kopen

Vele grote bedrijven uit Nederland hebben een beursgang gemaakt. Dit betekent dat je in de aandelen van deze bedrijven kunt investeren. Ook bij bierbrouwer Heineken is dit het geval. Op deze pagina lees je meer over Heineken aandelen kopen.

Heineken: een korte kennismaking

Heineken wordt ook wel Heineken NV genoemd. Onder het merk Heineken NV vallen maar liefst 250 verschillende (bier)merken, waaronder ook Amstel, Desperados, Sol en natuurlijk Heineken zelf. Het is een Nederlandse organisatie, maar het merk is ook actief in vele andere landen.

Heineken werd opgericht in het jaar 1864 en is vandaag de dag een van de grootste bierbrouwerijen van de wereld. Heineken heeft maar liefst 80.000 werknemers en is actief in 178 landen. Overigens produceert Heineken niet alleen bier, maar ook cider. Het bedrijf is zelfs de grootste ciderproducent van de wereld.

Heineken ging enkele jaren geleden naar de beurs. De actuele beurswaarde van het bedrijf is ongeveer 50 miljard euro. Je kunt Heineken dan ook zeker een grote organisatie noemen.
Beleggen in Heineken

De actuele Heineken koers

Het aandeel Heineken doet het over het algemeen erg goed. Enkele jaren geleden was het aandeel nog ongeveer 20 euro waard, nu ligt de Heineken koers op ongeveer 85 euro per aandeel. Wil jij in Heineken aandelen beleggen? Dan is het belangrijk de koers van het aandeel Heineken goed in de gaten te houden. Dit kun je gewoon online doen. Hieronder kan je de actuele CFD koers van het aandeel Heineken te bekijken.

Online beleggen in Heineken aandelen

Bij een online broker als Plus500 beleg je in Heineken aandelen door middel van CFD beleggen. Dit betekent dat je kunt inspelen op alle bewegingen van de Heineken koers. Denk je dat de koers naar beneden gaat? Dan voer je een short positie in bij Plus500. Denk je dat de koers omhoog gaat, dan ga je long. Bedenk dat wanneer je de verkeerde beslissing neemt, je geld kunt verliezen.

Daar komt nog bij dat je bij het CFD beleggen van een hefboom profiteert. Dit betekent dat je met een relatief kleine investering toch een grotere positie kunt innemen. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de hefboom ook andersom werkt. Beleg je verkeerd, dan kun je veel verlies maken. Klik op de knop om een account te openen bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFD\\\’s.

Heineken kopen

Het is ook mogelijk om aandelen in het bedrijf Heineken te kopen. Dit doe je wanneer je op de langere termijn een koersstijging verwacht. Het is hierbij belangrijk om een duidelijk koersdoel in te stellen. Op die manier hanteer je een strategie en voorkom je dat je winsten uiteindelijk weer verdampen.
Ben je op zoek naar een goede broker om het aandeel Heineken te kopen? Bekijk dan ons overzicht van brokers.

Hoe komt de koers tot stand?

Wanneer je gaat beleggen in Heineken, is het belangrijk om te bepalen hoe de koers tot stand komt. Er zijn verschillende factoren die invloed uitoefenen op de aandelenprijs van een biermerk. Het is belangrijk om te bedenken dat Heineken een product levert, namelijk bier. Zowel de vraag als het aanbod naar bier zijn uiteindelijk bepalend voor de resultaten.
Beperkende regulaties en beperkingen op het gebied van reclame kunnen de koers negatief beïnvloeden. Alcohol krijgt een steeds negatievere naam en een eventueel reclamebord zou de vraag naar bier sterk kunnen beïnvloeden.

Economie & concurrentie

Toch is het onwaarschijnlijk dat de vraag naar bier ooit helemaal verdwijnt. Mensen drinken graag alcohol om iets te vieren, maar ook om hun verdriet weg te drinken. De consumptie van alcohol is dan ook minder met de economische stand van zaken verbonden. Uit een studie kwam zelfs naar voren dat mensen misschien wel meer bier drinken wanneer de economie instort.

Ten slotte is het van belang om goed op de concurrentie te letten. De concurrentie is wellicht de grootste bedreiging voor Heineken. Het merk Heineken moet cool blijven. Wanneer dit niet langer het geval is, kunnen andere bierbedrijven de kroon overnemen. Dit kan er toe leiden dat de koers van het Heineken aandeel daalt.
bier concurrentie

Er is voldoende concurrentie wanneer het op bier aankomt

Tip: oefen met beleggen

Heb je geen ervaring met het online beleggen bij brokers als Plus500? Dan raden wij je aan eerst even te oefenen met investeren, voor je echt een beleggingsrekening opent. Bij de broker Plus500 kun je oefenen met beleggen door een gratis demo-account te openen. Heb je voldoende geoefend en heb je er vertrouwen in dat je goed met echt geld kunt beleggen, dan zet je jouw demo-account om in een echt beleggingsaccount.

Over Heineken

Heineken is een Nederlands biermerk dat al vanaf 1873 door Heineken gebrouwen wordt. Tegenwoordig brouwt Heineken bier in 40 brouwerijen in 39 verschillende landen. Heineken produceert op jaarbasis honderden miljoenen hectoliters bier. 

In het bier van Heineken zit 5 procent alcohol en het bier van de Nederlandse brouwer staat bekend om de zeer lage gisting. Daarom wordt het ook wel onder gerstend bier genoemd. Bij de productie van het bier wordt alleen gebruik gemaakt van gerstmout.  Heineken is actief in 200 landen en is na InBev de grootste bierproducent van de wereld Het hoofdkwartier staat in Amsterdam en de aandelen worden op de beurs van Amsterdam verhandeld als HEIA.