Aandelen OMV kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in OMV aandelen? Op deze pagina kan je direct OMV aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in OMV. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel OMV raadplegen. OMV is een aandeel uit Oostenrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Wiener Börse. Het bedrijf is te vinden onder het symbool OMV.VI.

Waar kan je OMV aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel OMV kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel OMV?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel OMV. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in OMV?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van OMV? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in OMV is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in OMV.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse OMV

Sterke punten

  • Goede historische prestaties: de aandelen van OMV hebben in het verleden goed gepresteerd en zijn relatief stabiel geweest in vergelijking met andere bedrijven in de sector.
  • Sterke aanwezigheid in downstream-markt: als een bedrijf dat zich vooral richt op de verwerking en distributie van olie- en gasproducten, heeft OMV een sterke aanwezigheid in de downstream-markt.
  • Diversificatie van activiteiten: OMV heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame energiebronnen en heeft de ambitie om tegen 2025 een CO2-neutraal bedrijf te worden, wat kan bijdragen aan de diversificatie van het bedrijf.

Zwakke punten

  • Gevoelig voor schommelingen in olie- en gasprijzen: het bedrijf is sterk afhankelijk van de prijs van olie en gas, wat betekent dat het gevoelig is voor schommelingen in deze prijzen.
  • Financiële uitdagingen in het verleden: het bedrijf heeft te maken gehad met enkele financiële uitdagingen in het verleden, wat een risico kan vormen voor investeerders.
  • Beïnvloedbaar door politieke ontwikkelingen: omdat OMV voornamelijk actief is in Centraal- en Oost-Europa, kan het bedrijf worden beïnvloed door politieke ontwikkelingen in de regio.

Over OMV

Het in Oostenrijkse gevestigde OMW Aktiengesellschaft is een zeer bekende en ook zeer grote Oostenrijkse aardolie en aardgas onderneming annex chemiebedrijf. OMV geldt als verreweg het grootste bedrijf van Oostenrijk.  De hoofdzetel vind je in het Oostenrijkse Wenen. Daar ook werd het bedrijf opgericht in 1956. Bekende dochters van OMV zijn Petrom en ook CMV System France.

OMV is actief binnen en met onder andere OMV AG, Raffineren & Marketing, Exploraties & Productie en OMV Gas International. OMV stond voorheen overigens lang bekend onder de naam Österreichische Mineral Olverwalting OMV. 

aandeel omv kopen

Wel of niet aandelen OMV kopen?

Ben je op zoek naar een investeringsoptie en overweeg je aandelen OMV te kopen? Hieronder vind je enkele belangrijke punten die je kunnen helpen bij het nemen van een beslissing.

Allereerst, wat is OMV? OMV is een olie- en gasbedrijf dat actief is in Centraal- en Oost-Europa. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in de downstream-markt, wat betekent dat het zich vooral richt op de verwerking en distributie van olie- en gasproducten. OMV heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame energiebronnen en heeft de ambitie om tegen 2025 een CO2-neutraal bedrijf te worden.

Hoewel de aandelen van OMV historisch gezien goed hebben gepresteerd, zijn er ook enkele risico’s verbonden aan het kopen van deze aandelen. Het bedrijf is gevoelig voor schommelingen in de olie- en gasprijzen en heeft te maken gehad met enkele financiële uitdagingen in het verleden. Bovendien kan het bedrijf worden beïnvloed door politieke ontwikkelingen in de regio waarin het actief is.

Als je besluit aandelen OMV te kopen, is het belangrijk om te overwegen dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om je portefeuille te diversifiëren. Investeer dus niet al je geld in één enkel bedrijf.

Kortom, het kopen van aandelen OMV kan een goede investeringsoptie zijn, maar het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en de risico’s in overweging te nemen voordat je een beslissing neemt.