Online handelen in aandelen

Wil je handelen in aandelen, dan hoef je helemaal niet naar de beurs in Amsterdam. Je kunt namelijk ook online handelen in aandelen. Hoe dit precies werkt, lees je in onderstaande alinea’s.

Online handelen in aandelen bij een online broker

Wil je online handelen in aandelen, dan kun je terecht bij een online broker. Dit is een partij waar je aandelen kunt kopen en verkopen. Hier betaal je de online broker als bemiddelaar wel een klein bedrag voor, in de vorm van transactiekosten. Overigens kun je bij een online broker niet alleen handelen in aandelen, maar ook in vele andere beleggingsproducten. Denk hierbij aan grondstoffen, cryptomunten en ga zo maar door.

Er zijn vele verschillende online brokers actief in Nederland. Het is belangrijk in zee te gaan met een professionele en betrouwbare online broker, waar je veilig kunt handelen in aandelen. Ook is het verstandig om je aan te melden bij een broker met een groot aanbod aandelen. Zo kun je helemaal zelf kiezen in welke aandelen je precies wil beleggen.

Online handelen in CFD aandelen bij Plus500

Eén van de bekendste en populairste online brokers onder Nederlandse beleggers, is de broker eToro. Bij deze broker kun je handelen in CFD’s op aandelen, maar ook in indices, grondstoffen, forex, opties, ETF’s en cryptocurrencies. Een groot voordeel van de broker eToro, is dat deze broker een groot aanbod aandelen heeft. Dit betekent dat je bij deze partij in vele verschillende aandelen kunt handelen.

De voordelen van CFD beleggen

Plus500 is een zogeheten CFD broker. Dit betekent dat je bij deze broker kunt CFD beleggen. CFD beleggen brengt diverse voordelen met zich mee. Ten eerste kan je met CFD beleggen gebruikmaken van een hefboom. De hefboomwerking zorgt ervoor dat je ook met weinig geld een grote positie kunt innemen.

Daarnaast is CFD beleggen via het platform erg gebruiksvriendelijk. Je speculeert op een koersstijging of een koersdaling. Dit is dan ook meteen het derde voordeel van CFD beleggen. Investeer je in aandelen door deze aan je portefeuille toe te voegen, dan kan je alleen speculeren op een stijgende koers. Bij CFD beleggen kan je ook speculeren op dalende koersen.

Tip: oefen met het online handelen in aandelen

Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Dan raden wij je aan om eerst te oefenen met het online handelen in aandelen. Dit doe je door een gratis demo-account aan te maken bij Plus500. Met een demo-account kun je volledig gratis en zonder de inleg van eigen geld oefenen met beleggen. Zo kom je er ook meteen achter of CFD beleggen iets voor jou is.

Gaat het oefenen goed? Dan maak je een echt account aan bij Plus500. Hier stort je vervolgens geld op, dat je vervolgens in kunt zetten bij het online handelen in CFD aandelen.

Hoe werkt online beleggen?

Online handelen in aandelen is dankzij de gebruiksvriendelijke software toegankelijk. Bij ieder aandeel heb je de mogelijkheid om te kopen of verkopen. Het is vervolgens belangrijk om een goede strategie te bedenken waarmee je bepaalt of en wanneer je de aandelen koopt en verkoopt.

Je strategie kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op het laatste nieuws of op terugkerende bewegingen van de koers. Vervolgens kan je door middel van orders automatisch instellen op welk moment je een positie opent. Op die manier kan je actief beleggen combineren met een vaste baan. Wanneer je liever een portefeuille opbouwt kan je er ook voor kiezen om via het internet aandelen te kopen.
Kopen of verkopen aandeel

Je kunt aandeel CFD’s kopen en verkopen

Online aandelen kopen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om online aandelen te kopen in verschillende bedrijven. Het verschil tussen handelen en kopen is dat je wanneer je aandelen koopt, je daadwerkelijk mede-eigenaar wordt van het bedrijf. Door aandelen te kopen kan je een grote portefeuille opbouwen waarmee je op de lange termijn een goed rendement kunt verkrijgen.

Wanneer je online aandelen koopt is het nog belangrijker om een goede analyse te maken van het bedrijf. Over het algemeen houd je de aandelen immers langer vast en de timing is dan van belang. Je kunt het risico overigens verkleinen door zoveel mogelijk te spreiden: dit kan je doen door in verschillende sectoren te investeren en door op verschillende momenten in te stappen.
Een goede partij om online aandelen te kopen is DEGIRO. Bij DEGIRO betaal je één van de laagste tarieven op je transacties. Klik hier om een account te openen