Aandelen PKN Orlen kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in PKN Orlen aandelen? Op deze pagina kan je direct PKN Orlen aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in PKN Orlen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel PKN Orlen raadplegen. PKN Orlen is een aandeel uit Polen. Het aandeel wordt verhandeld in Poolse Zloty aan de Warsaw Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PKN:WSE.

Waar kan je PKN Orlen aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel PKN Orlen kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,15% met 25 PLN minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel PKN Orlen?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel PKN Orlen. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in PKN Orlen?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van PKN Orlen? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in PKN Orlen is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in PKN Orlen.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse PKN Orlen

Sterke punten PKN Orlen

 • Verticale integratie: PKN Orlen is een volledig geïntegreerd oliebedrijf dat actief is in de hele waardeketen, van exploratie en productie tot raffinage, distributie en detailhandel.
 • Diversificatie: Naast olie en gas produceert PKN Orlen ook andere producten zoals kunststoffen en chemicaliën, waardoor ze hun inkomstenbronnen kunnen diversifiëren.
 • Efficiëntie: PKN Orlen heeft in het verleden sterk ingezet op efficiëntieverbetering, wat heeft geleid tot lagere kosten en hogere winstgevendheid.
 • Strategische ligging: PKN Orlen heeft raffinaderijen en andere faciliteiten in strategische locaties in Europa, wat hen in staat stelt om optimaal te profiteren van de handelsstromen in de regio.

Zwakke punten PKN Orlen

 • Externe factoren: De olie- en gasindustrie is afhankelijk van externe factoren zoals energieprijzen en geopolitieke risico’s, wat invloed kan hebben op de omzet van PKN Orlen.
 • Milieukwesties: De olie- en gasindustrie staat onder toenemende druk vanwege milieuoverwegingen, wat kan leiden tot strengere regelgeving en hogere kosten voor PKN Orlen.
 • Financiële structuur: PKN Orlen heeft in het verleden hoge schulden gehad, wat kan leiden tot hogere financieringskosten en een verhoogd risico op financiële instabiliteit.
 • Concurrentie: De markt voor olie en gas is zeer competitief, wat kan leiden tot prijsdruk en lagere winstgevendheid voor PKN Orlen.

Over PKN Orlen

PKN Orlen is een keten van olie en tankstations. De onderneming zag het levenslicht in 1999, en is het resultaat van de afsplitsing van staatsbedrijf Konzerne Petrochemica Plock en Centralo Produktow Naftavych. Het bedrijf is de marktleider in Polen op het gebied van de olieproducten en het distribueren van benzine.

Aandelen PKBN Orlen worden als PKN verhandeld op de beurs in Warschau. Hoofdkantoor van deze gigant staat in het Poolse Plock. Met Energa, ANWIL en Ruch heeft de specialist in olie- en tankstations een aantal meer bekende dochterondernemingen.

aandeel pkn orlen kopen

Wel of niet aandelen PKN Orlen kopen?

Ben jij van plan om te investeren in aandelen en overweeg je om te investeren in PKN Orlen? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar de voor- en nadelen voordat je een beslissing maakt.

PKN Orlen is een groot energiebedrijf dat zich bezighoudt met raffinage en productie van aardolieproducten. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in Polen en is ook actief in andere Europese landen. Dit kan een aantrekkelijke investering zijn vanwege de stabiele inkomsten en de groeiende vraag naar energieproducten.

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen in PKN Orlen. Zo kan de vraag naar aardolieproducten afnemen als gevolg van de toenemende focus op duurzame energie en de groei van de elektrische auto-industrie. Daarnaast kunnen geopolitieke spanningen en fluctuaties in de olieprijs van invloed zijn op de aandelenprijs van PKN Orlen.

Als je overweegt om te investeren in PKN Orlen, is het daarom belangrijk om de ontwikkelingen op de energiemarkt goed in de gaten te houden en rekening te houden met de risico’s.

Al met al kan het kopen van aandelen in PKN Orlen een goede investering zijn vanwege de stabiele inkomsten en sterke marktpositie, maar het brengt ook enige risico’s met zich mee. Het is belangrijk om deze risico’s te begrijpen en je eigen onderzoek te doen voordat je besluit om te investeren.