Aandelen Proximus kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Proximus aandelen? Op deze pagina kan je direct Proximus aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Proximus. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Proximus raadplegen. Proximus is een aandeel uit België. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Brussels Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PROX.BR.

Waar kan je Proximus aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Proximus kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Proximus?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Proximus. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

>

Hoe kan je actief beleggen in Proximus?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Proximus? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Proximus

Sterke punten:

  • Leidend telecombedrijf: Proximus is een van de grootste telecombedrijven in België en heeft een leidende positie in de markt.
  • Goed gepositioneerd voor groei: Proximus heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn glasvezelnetwerk, wat het bedrijf goed positioneert om te profiteren van de groeiende vraag naar snelle internetverbindingen.
  • Solide financiële positie: Proximus heeft een sterke financiële positie met een goede kasstroom en een solide balans.

Zwakke punten:

  • Regelgevingsrisico’s: De telecomsector is sterk gereguleerd en Proximus kan te maken krijgen met boetes of andere regelgevingsrisico’s.
  • Concurrentie: Proximus opereert in een zeer competitieve markt en kan te maken krijgen met prijsdruk en verlies van marktaandeel.
  • Beperkte groeimogelijkheden: De Belgische telecommarkt is relatief verzadigd, wat beperkte groeimogelijkheden kan betekenen voor Proximus.

Over Proximus

Proximus is de grootste en bekendste van de drie mobiele telecommunicatiebedrijven in België en is een onderdeel van de Proximus Group. In het segment telecommunicatie concurreert Proximus met  Orange Belgium en Telenet, Proximus heeft het hoofdkantoor in Brussel. 

Proximus is opgericht in 1994 en een bekende dochter is Tango. Proximus is ooit opgericht als een joint venture van Air Touch en Belgacom. Air Touch sloeg later de handen ineen met Vodafone. De aandelen van  Proximus worden onder de noemer PROX verhandeld op de EBR. Bekende dochters is Scarlet Proximus e Proximus Skynet. 

aandeel proximus kopen

Wel of niet aandelen Proximus kopen?

Proximus is een van de grootste telecombedrijven in België en heeft een leidende positie in de markt. Maar is het een goed idee om aandelen van dit bedrijf te kopen?

Een van de sterke punten van Proximus is dat het goed gepositioneerd is voor groei. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn glasvezelnetwerk, wat het bedrijf goed positioneert om te profiteren van de groeiende vraag naar snelle internetverbindingen. Bovendien heeft Proximus een sterke financiële positie met een goede kasstroom en een solide balans.

Toch zijn er ook zwakke punten om rekening mee te houden. De telecomsector is sterk gereguleerd en Proximus kan te maken krijgen met boetes of andere regelgevingsrisico’s. Daarnaast opereert Proximus in een zeer competitieve markt en kan het te maken krijgen met prijsdruk en verlies van marktaandeel. Bovendien is de Belgische telecommarkt relatief verzadigd, wat beperkte groeimogelijkheden kan betekenen voor Proximus.

Al met al kan het kopen van aandelen van Proximus een goed idee zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een solide bedrijf met groeipotentieel en een sterke financiële positie. Echter, beleggers moeten ook rekening houden met de risico’s van de sterk gereguleerde en competitieve markt waarin Proximus opereert.