Aandelen Santander Bank Polska kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Santander Bank Polska aandelen? Op deze pagina kan je direct Santander Bank Polska aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Santander Bank Polska. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Santander Bank Polska raadplegen. Santander Bank Polska is een aandeel uit Polen. Het aandeel wordt verhandeld in Poolse Zloty aan de Warsaw Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SPL:WSE.

Waar kan je Santander Bank Polska aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Santander Bank Polska kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,15% met 25 PLN minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Santander Bank Polska?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Santander Bank Polska. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Santander Bank Polska?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Santander Bank Polska? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Santander Bank Polska is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Santander Bank Polska.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Santander Bank Polska

Sterke punten Santander Bank Polska

 • Gevestigde naam en reputatie: Santander Bank Polska is een gevestigde bank met een sterke naam en reputatie in de financiële sector in Polen.
 • Brede klantenbasis: De bank bedient een brede klantenbasis, waaronder particulieren, bedrijven en institutionele klanten, wat kan zorgen voor diversificatie van inkomsten.
 • Goede financiële positie: Santander Bank Polska heeft een solide financiële positie met sterke kapitaal- en liquiditeitsratio’s, wat kan bijdragen aan stabiliteit en veerkracht.
 • Digitale innovatie: De bank heeft geïnvesteerd in digitale innovatie en technologische ontwikkeling, wat kan resulteren in verbeterde klantenservice en efficiëntie.

Zwakke punten Santander Bank Polska

 • Concurrentie in de markt: De financiële sector in Polen is competitief, met veel andere banken die strijden om marktaandeel, wat druk kan uitoefenen op de winstgevendheid van Santander Bank Polska.
 • Regelgevingsrisico’s: De bank opereert in een sterk gereguleerde omgeving met wet- en regelgeving op het gebied van bankieren, financiële rapportage en consumentenbescherming, wat juridische en compliance-risico’s met zich mee kan brengen.
 • Rentabiliteit: De lage renteomgeving kan van invloed zijn op de rentabiliteit van de bank, met name op de rentemarges en de netto rente-inkomsten.
 • Externe economische en geopolitieke risico’s: Externe factoren, zoals economische omstandigheden en geopolitieke risico’s, kunnen van invloed zijn op de financiële prestaties van Santander Bank Polska, zoals de kredietkwaliteit van leningen en de groei van de economie.

Over Santander Bank Polska

Santander Bank Polska is een Poolse bank die al vanaf 2011 toebehoort aan de Santander Groep uit Spanje. De onderneming die luistert naar de naam Santander Bank Polska ontstond in juni 2001 na een fusie van Bank Zachardi en de Wielkepolski Bank Kredytowy.

De Santander Bank Polska is opgenomen in de bekende beursindex WiG 30. Hoofdkantoor van Santander Bank Polska is te vinden in Warschau. Daar is ook het hoofdkwartier van het bedrijf te vinden. De aandelen worden verhandeld als SPL op de Warschau Stock Exchange. Bekende dochteronderneming is de Santander Consumer Bank.

aandeel santander bank polska kopen

Wel of niet aandelen Santander Bank Polska kopen?

Denk je eraan om aandelen van Santander Bank Polska te kopen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Santander Bank Polska is een gerenommeerde bank in Polen, met een sterke aanwezigheid en een breed scala aan financiële producten en diensten als sterke punten. De bank maakt deel uit van de internationale Santander-groep, wat ook als een voordeel kan worden beschouwd. Echter, net als bij elke belegging zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van Santander Bank Polska.

Het is belangrijk om de financiële gezondheid van de bank, de marktomstandigheden, de regelgevingsomgeving en andere relevante factoren zorgvuldig te evalueren voordat je besluit om aandelen te kopen. Daarnaast is het van belang om je eigen beleggingsdoelen, risicobereidheid en tijdshorizon in overweging te nemen. Het kan verstandig zijn om professioneel advies in te winnen en je goed te informeren voordat je beslissingen neemt over het kopen van aandelen van Santander Bank Polska of enige andere belegging.