Beleggen in Subway aandelen

Niet alle grote bedrijven hebben een beursgang gemaakt. Dit betekent dat je niet in alle aandelen van grote organisaties kunt investeren. Dit geldt helaas ook voor Subway. Omdat dit een private onderneming is, kun je geen Subway aandelen kopen. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Subway: een korte introductie

Voor we je meer vertellen over het kopen van Subway aandelen, is het goed om te weten wat Subway precies voor bedrijf is. Subway is een Amerikaanse fastfoodketen, die vestigingen heeft over de gehele wereld. In de vele verschillende Subway vestigingen worden voornamelijk sandwiches verkocht, maar ook wraps, salades, gebakjes en nog vele andere producten.
Subway is uniek ten opzichte van zijn grootste concurrenten omdat je hier als klant zelf je sandwich samen kunt stellen. Er zijn enkele standaard sandwiches, maar deze kun je wel naar wens aanvullen met bepaalde ingrediënten. Dit maakt het bedrijf erg populair onder klanten over de gehele wereld.
Subway werkt met franchisenemers, ofwel ondernemers die hun eigen Subway vestiging runnen. Het bedrijf heeft op dit moment meer dan 45.000 vestigingen. Er zijn ook veel vestigingen van Subway in Nederland te vinden.
Subway beleggen

De bedrijfsresultaten van Subway

Op dit moment werkt Subway met meer dan 600 franchisegevers. Het aantal franchisenemers van Subway was 150.000 in het jaar 2016. Dat jaar haalde het bedrijf maar liefst 9,07 miljard dollar omzet binnen.

Subway aandelen kopen

Zoals al eerder vermeld, hebben niet alle grote bedrijven een beursgang gemaakt. Ook Subway is een private onderneming. Dit betekent dat het bedrijf volledig bij de oprichters en/of de directie in handen is en het niet mogelijk is om Subway aandelen te kopen. Pas als ook Subway besluit naar de beurs te gaan, is het voor jou mogelijk om in deze internationale fastfoodketen te investeren.
Maakt Subway in de toekomst toch een beursgang? Dan zullen wij je hierover informeren. Ook kun je in dit geval op deze website lezen hoe je in Subway aandelen kunt investeren.

Online handelen in andere aandelen

Het kopen van Subway aandelen is helaas niet mogelijk, maar je kunt wel in een andere grote organisatie investeren. Dit kun je doen door aandelen van een groot bedrijf te kopen en deze langere tijd in je portefeuille te houden, maar je kunt ook starten met CFD beleggen. Bij CFD beleggen speculeer je op koersbewegingen bij een specifiek aandeel. Doe je de juiste voorspelling? Dan behaal je een positief resultaat.
Je kunt CFD beleggen bij een online broker als Plus500. Heb je totaal geen ervaring met CFD beleggen? Dan raden wij je aan eerst te oefenen, zonder daadwerkelijk geld in te zetten. Dit doe je door een gratis demo-account aan te maken bij Plus500. Gaat het oefenen goed? Dan kun je een beleggingsaccount aanmaken bij de broker. Hier zet je minimaal 100 euro op, dat je vervolgens gebruikt om in een CFD aandeel naar keuze te investeren.
Het investeren in Subway is op deze manier (nog) niet mogelijk, maar Plus500 heeft wel vele andere CFD aandelen waar je jouw geld in kunt steken om hopelijk op de korte termijn goede resultaten mee te behalen.