Aandelen Marubeni kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Marubeni aandelen? Op deze pagina kan je direct Marubeni aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Marubeni. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Marubeni raadplegen. Marubeni is een aandeel uit Japan. Het aandeel wordt verhandeld in Yen aan de TYO. Het bedrijf is te vinden onder het symbool 8002.TY.

Waar kan je Marubeni aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Marubeni kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Marubeni?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Marubeni. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Marubeni?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Marubeni? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Marubeni

Sterke punten:

  • Diversiteit: Marubeni heeft een breed scala aan bedrijfsactiviteiten, waaronder energie, transport, chemie en voeding. Dit vermindert het risico van afhankelijkheid van één enkele industrie.
  • Internationale aanwezigheid: Marubeni heeft een sterke aanwezigheid in zowel ontwikkelde als opkomende markten, waardoor het bedrijf kan profiteren van groeimogelijkheden over de hele wereld.
  • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een solide financiële positie en een sterke cashflow, waardoor het in staat is om te investeren in nieuwe kansen en uitdagingen.

Zwakke punten:

  • Afhankelijkheid van China: Marubeni heeft een aanzienlijk deel van zijn activiteiten in China, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor economische en politieke risico’s in dat land.
  • Cybersecurityrisico’s: Zoals veel grote bedrijven heeft Marubeni te maken met cyberaanvallen en andere beveiligingsrisico’s die de bedrijfsactiviteiten kunnen verstoren.
  • Regelgevingsrisico’s: Het bedrijf opereert in verschillende industrieën en is onderhevig aan regelgeving in verschillende landen, wat kan leiden tot onzekerheid en juridische kosten.

Over Marubeni

Marubeni is een zeer bekende handelsonderneming dat met de hoofdzetel is gevestigd in Nihinbasho in de hoofdstad Tokio. Het is de vijfde grootste van het land in dit opzicht en toonaangevend als het gaat om graan en papierpulp trading. Het is eveneens nadrukkelijk bezig binnen elektrische en industriële installatie business.

Marubeni  is ook een onderdeel van de Mizuho Keiretsa en een bekende dochteronderneming Marubeni-Itocha. Marubeni is tegenwoordig onder andere in handen van Sampo Japan Insurance en Meijl Yasuda Life, waarmee wel de belangrijkste maar niet alle aandeelhouders genoemd zijn uiteraard.

aandeel marubeni kopen

Wel of niet aandelen Marubeni kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, is Marubeni zeker een interessante optie om te overwegen. Als een Japans conglomeraat dat actief is in verschillende sectoren, heeft Marubeni zowel sterke als zwakke punten om in overweging te nemen.

Een van de sterke punten van Marubeni is de diversiteit van zijn activiteiten, variërend van energie en transport tot chemie en voeding. Dit diversificatie helpt het bedrijf om risico’s te spreiden en minder afhankelijk te zijn van één enkele industrie.

Daarnaast heeft Marubeni een sterke internationale aanwezigheid, met activiteiten in zowel ontwikkelde als opkomende markten. Dit biedt het bedrijf kansen om te profiteren van wereldwijde groeimogelijkheden.

Financiële stabiliteit is ook een sterk punt van Marubeni, met een solide financiële positie en sterke cashflow, wat het bedrijf in staat stelt om te investeren in nieuwe kansen.

Aan de andere kant zijn er ook zwakke punten om rekening mee te houden. Marubeni is afhankelijk van China, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor economische en politieke risico’s in dat land. Cybersecurityrisico’s en regelgevingsrisico’s zijn ook belangrijke aandachtspunten.

Kortom, bij het overwegen van het kopen van aandelen Marubeni is het belangrijk om zowel de sterke als zwakke punten van het bedrijf in overweging te nemen en een gedegen analyse te maken op basis van je eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen en je eigen onderzoek te doen voordat je investeringsbeslissingen neemt.