Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen kan erg interessant zijn! Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt om succes te behalen met beleggingen in aandelen. We bekijken wat de beste manieren zijn waarop je kunt profiteren van koersschommelingen in aandelen en je leert strategieën die je kunt toepassen om betere resultaten te behalen.

Beleggen in aandelen

Er zijn twee manieren waarmee je kunt beleggen in aandelen.

Een goed voorbeeld van een partij waarbij je op de kortere termijn kunt beleggen in aandelen is eToro. Bij eToro profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je kan beleggen in aandelen onbeperkt uitproberen met een demo
  • Wanneer je een daling verwacht kan je short gaan
  • Wanneer je een stijging verwacht kan je juist kopen
  • Alle bekende Nederlandse aandelen worden aangeboden

Klik hier om beleggen in CFD aandelen bij eToro gratis uit te proberen met een demo

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Aandelen kopen voor de lange termijn

Bij de tweede manier gaat het vooral om het kopen van aandelen op de lange termijn. Je koopt dan een aandeel om deze langere tijd vast te houden en om vervolgens koerswinst te behalen. Je ontvangt op aandelen die je daadwerkelijk bezit doorgaans ook dividend. Dividend is een winstuitkering: het bedrijf betaald dan een deel van de winst uit aan alle aandeelhouders.

Voor het kopen van aandelen op de lange termijn is DEGIRO de beste partij. DEGIRO is namelijk één van de voordeligste online brokers om aandelen te kopen: de transactiekosten liggen erg laag! Klik hier om gratis een account te openen bij DEGIRO >>

Beleggen in aandelen

Rendement verhogen

Het is een feit dat beleggingen in aandelen een hoog rendement kunnen opleveren. Zeker wanneer je het rendement op aandelen uitzet tegen het rendement op spaargeld dan zie je op de lange termijn een groot verschil. Wel is de timing hierbij essentieel: wanneer je in één keer al je geld belegt in een aandeel en je doet dit op een piek dan kan dit je juist veel geld kosten.

Wanneer je het rendement op aandelen zoveel mogelijk wilt verhogen, dan is het verstandig om zowel op de korte als op de lange termijn te beleggen in aandelen. Door op de korte termijn te beleggen in aandelen, kan je ook profiteren van koersdalingen. In crisistijd kan je short gaan op bepaalde aandelen: elke euro daling is dan een euro winst voor jou.

Ondertussen houd je op de lange termijn ook aandelen vast. Hierbij is het belangrijk om gespreid in te stappen. Wanneer je iedere maand een vast bedrag inlegt, beperk je de volatiliteit over je algehele portefeuille zoveel mogelijk. Op die manier stap je soms erg hoog in en soms erg laag: op die manier verlies je dus niet al je geld op één belegging.

Dow Jones koers

Door gespreid in te stappen verklein je de kans dat je een groot verlies maakt op je belegging.

Verdiep je in de mogelijkheden

Het is ook belangrijk om eerst voldoende kennis op te doen. Beleggen in aandelen op zich is niet lastig, succesvol beleggen in aandelen kan echter wel lastig zijn. Het is daarom verstandig om je te verdiepen in de verschillende krachten die de aandelenkoers beïnvloeden.

Wanneer je in individuele aandelen belegt, is het ook belangrijk om de achterliggende bedrijven op te zoeken. Je moet dan immers vaststellen of de bedrijven het ook op de lange termijn goed blijven doen.

Wanneer je geen tijd hebt om je te verdiepen in de basis van aandelen, dan kan het verstandig zijn om in te stappen op een beleggingsfonds. Een beleggingsfonds neemt het meeste werk voor je uit handen. De beheerder selecteert immers alle aandelen.

Toch is het ook bij een beleggingsfonds belangrijk om de mogelijkheden goed uit te zoeken: de prestaties van fondsen verschillen namelijk flink van elkaar.

Laatste tip: oefenen!

Ten slotte is het belangrijk om veel te oefenen. Wanneer je weinig ervaring hebt met beleggen in aandelen, kan het erg helpen om in de praktijk te oefenen. Dit kan je doen door de koersen op papier bij te houden en door een fictief mandje met aandelen samen te stellen.

Dankzij de ontwikkelingen van de techniek is het echter ook eenvoudig mogelijk om te oefenen door middel van een demo waarbij de resultaten automatisch worden bijgehouden.

Uiteindelijk zijn beleggingen in aandelen behalve winstgevend ook erg leuk! Verdiep je daarom in de markt en ontdek hoe je winst met aandelen kunt behalen. Maar bedenk altijd dat behaalde resultaten in het verleden geen zekerheid bieden voor de toekomst en dat je altijd je inleg kunt verliezen. Succes!