Aandelen A2A kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in A2A aandelen? Op deze pagina kan je direct A2A aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in A2A. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel A2A raadplegen. A2A is een aandeel uit Italië. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Borsa Italiana. Het bedrijf is te vinden onder het symbool A2A-i.

Waar kan je A2A aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel A2A kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel A2A?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel A2A. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in A2A?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van A2A? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in A2A is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in A2A.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse A2A

Sterke punten:

 • Groot bedrijf: A2A is een groot energiebedrijf met meer dan 12 miljoen klanten in Italië. Dit geeft hen een sterke positie op de energiemarkt.
 • Diversificatie: A2A is actief in verschillende sectoren, waaronder de productie van energie, het beheer van afval en het beheer van waterdistributie. Dit zorgt voor een stabiele inkomstenbron.
 • Investeringen in hernieuwbare energie: A2A heeft zich gecommitteerd aan investeringen in hernieuwbare energie, wat hun positie als duurzaam bedrijf versterkt en hen toegang geeft tot een groeiende markt.
 • Efficiëntie: A2A heeft een sterke focus op efficiëntie en kostenbesparing, wat hun winstgevendheid verbetert.

Zwakke punten:

 • Regulering: De energiemarkt in Italië wordt sterk gereguleerd, waardoor A2A beperkt is in hun prijsstelling en winstgevendheid.
 • Schuldpositie: A2A heeft een hoge schuldpositie, wat kan leiden tot financiële risico’s en beperkte ruimte voor investeringen.
 • Concurrentie: A2A opereert in een competitieve markt met andere grote energiebedrijven, wat kan leiden tot druk op de winstgevendheid.

Over A2A

Air to Air, want daar staat A2A voor, doet in simulaties. De onderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling van de publicatie van onder meer vluchtsimulaties, computerspelen, visuele effecten en het ontwikkelen van geluid. De onderneming houdt domicilie in Simsbury, Connecticut.

Het bedrijf was voorheen beter bekend als Shockwave Productions. Deze naam zorgde echter voor verwarring omdat er nog een Shockwave actief is weliswaar in een andere branche maar wel vervelend genoeg de naam te veranderen in A2A. In 2019 ontwierp A2A de eerste X-Plane simulatie, iets dat het samen deed met Airtech Simulation.

aandeel a2a kopen

Wel of niet aandelen A2A kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van A2A te kopen? In dit artikel zullen we enkele overwegingen bespreken om je te helpen beslissen of het een goed idee is om in dit bedrijf te investeren.

A2A is een Italiaans energiebedrijf dat zich bezighoudt met de productie, distributie en verkoop van elektriciteit, gas en water. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en is actief in verschillende Europese landen.

Een van de eerste dingen die je moet overwegen bij het kopen van aandelen A2A is de financiële gezondheid van het bedrijf. Het is belangrijk om de jaarrekeningen van het bedrijf te analyseren, evenals de trends in omzet, winst en schulden. Ook is het van belang om de marktomstandigheden en concurrentiepositie van A2A in de energiesector te evalueren.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het dividendbeleid van A2A. Het bedrijf keert doorgaans dividend uit aan aandeelhouders, maar de hoogte en consistentie van het dividend kunnen variëren. Het is belangrijk om te kijken naar de historische dividenduitkeringen en het dividendrendement van A2A om te beoordelen of het bedrijf aantrekkelijk is voor dividendbeleggers.

Ten slotte is het belangrijk om je beleggingshorizon en risicobereidheid in overweging te nemen. Beleggen in individuele aandelen, zoals A2A, brengt risico’s met zich mee, zoals koersschommelingen en bedrijfsrisico’s. Het is belangrijk om je comfortabel te voelen met deze risico’s en je beleggingen af te stemmen op je financiële doelen en risicoprofiel.

Al met al is het kopen van aandelen A2A een persoonlijke beslissing die afhangt van verschillende factoren. Het is raadzaam om grondig onderzoek te doen, je te laten informeren door een financieel adviseur en je eigen risicobereidheid en beleggingsdoelen in overweging te nemen voordat je beslist of je wel of niet in aandelen A2A wilt investeren.