Aandelen Bank of Queensland kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Bank of Queensland aandelen? Op deze pagina kan je direct Bank of Queensland aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Bank of Queensland. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Bank of Queensland raadplegen. Bank of Queensland is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BOQ.CHA.

Waar kan je Bank of Queensland aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Bank of Queensland kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Bank of Queensland?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Bank of Queensland. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Bank of Queensland?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Bank of Queensland? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Bank of Queensland is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Bank of Queensland.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Bank of Queensland

Sterke punten Bank of Queensland:

 • Stabiele financiële positie: Bank of Queensland heeft een sterke financiële positie en heeft in het verleden stabiele financiële prestaties geleverd.
 • Lokale focus: Het bedrijf heeft een sterke focus op de lokale Australische markt en heeft een goede reputatie opgebouwd in deze markt.
 • Goede klantenservice: Bank of Queensland heeft een goede reputatie op het gebied van klantenservice en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn dienstverlening.
 • Innovatie: Het bedrijf heeft geïnvesteerd in innovatie en technologie om de klantervaring te verbeteren en efficiënter te werken.

Zwakke punten Bank of Queensland:

 • Concurrentie: De bankensector in Australië is zeer competitief en er zijn veel grote spelers die concurreren met Bank of Queensland.
 • Afwezigheid in andere markten: Bank of Queensland heeft geen grote aanwezigheid in andere markten buiten Australië, waardoor het kwetsbaar kan zijn voor economische veranderingen in Australië.
 • Risico’s in de financiële sector: Zoals bij alle financiële instellingen, zijn er risico’s verbonden aan het investeren in Bank of Queensland, waaronder kredietrisico en renterisico.

Over Bank of Queensland

Bank of Queensland is een Australische retailbank. De onderneming heeft het hoofdkwartier gevestigd in Brisbane, Queensland. De bank geldt als een van de oudste financiële instellingen in Queensland. Het begon ooit als bouwmaatschappij, ondertussen zijn er ruim 180 filialen in heel Australië.

Van de genoemde filialen gelden er 65 als bedrijfsfilialen en een kleine honderd als ‘door de eigenaar beheerde filialen’. De aandelen van Bank of Queensland worden als BOQ verhandeld op de Australische beurs. Het bedrijf werd al in 1863 opgericht en BOQ Specialist Phy geldt als een bekende dochteronderneming. 

aandeel bank of queensland kopen

Wel of niet aandelen Bank of Queensland kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het investeren in de Australische bankensector, vraag je je misschien af of het kopen van aandelen van Bank of Queensland een slimme zet is. Hoewel er zowel sterke als zwakke punten zijn van dit bedrijf, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden.

Een van de sterkere punten van Bank of Queensland is de stabiele financiële positie en focus op de lokale Australische markt. Het bedrijf heeft een goede reputatie op het gebied van klantenservice en heeft geïnvesteerd in innovatie en technologie. Aan de andere kant is de bankensector in Australië zeer competitief en zijn er risico’s verbonden aan het investeren in de financiële sector.

Dus, moet je aandelen van Bank of Queensland kopen? Het hangt allemaal af van je eigen financiële situatie en risicobereidheid. Als je bereid bent om de risico’s te nemen en gelooft in de toekomstige groei van de Australische bankensector, zou Bank of Queensland een goede investering kunnen zijn. Maar als je op zoek bent naar een minder risicovolle investering, zijn er misschien betere opties voor jou.