Aandelen Colruyt kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Colruyt aandelen? Op deze pagina kan je direct Colruyt aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Colruyt. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Colruyt raadplegen. Colruyt is een aandeel uit België. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Brussels Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool COLR.BR.

Waar kan je Colruyt aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Colruyt kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Colruyt?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Colruyt. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Colruyt?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Colruyt? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Colruyt

Sterke punten:

 • Lage kosten: Colruyt heeft een zeer efficiënt bedrijfsmodel en weet haar kosten laag te houden, wat leidt tot hogere marges.
 • Focus op duurzaamheid: Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan duurzame praktijken en heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van duurzaamheid.
 • Marktleider: Colruyt is de marktleider in de Belgische supermarktsector en heeft een sterke positie in de markt.
 • Groeiende omzet: Het bedrijf heeft een consistente groei van de omzet laten zien, wat wijst op een gezonde en stabiele onderneming.

Zwakke punten:

 • Concurrentie: De supermarktsector is zeer competitief en er zijn veel spelers op de markt, waardoor Colruyt te maken heeft met concurrentie en prijsdruk.
 • Afhankelijkheid van België: Colruyt is sterk afhankelijk van de Belgische markt en heeft weinig diversificatie in andere regio’s.
 • Beperkte online aanwezigheid: Hoewel het bedrijf stappen heeft gezet om online aanwezigheid te vergroten, blijft het achter op andere spelers in de markt op dit gebied.

Over Colruyt

Colruyt is een bekend Belgisch bedrijf dat al in 1928 opgericht werd. Het houdt zich tegenwoordig bezig met de eigen Colruyt supermarkten en is eveneens actief als groothandel, in de export, techniek en automatisering. De aandelen van het familiebedrijf worden als COLR op de EBR verhandeld. Hoofdkwartier van het bedrijf bevindt zich in het Belgische Halle. 

Bekende dochterondernemingen van Colruyt zijn Colruyt DreamLand, Okay en Solucious. Bij de oprichting in 1928 door Franz Colruyt was Colruyt aanvankelijk een groothandel in voeding. Nog steeds wordt het bedrijf geleid door mensen van het Colruyt geslacht. 

aandeel colruyt kopen

Wel of niet aandelen Colruyt kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, is het belangrijk om eerst te kijken naar de prestaties en vooruitzichten van het bedrijf. In het geval van Colruyt zijn er een aantal sterke punten en zwakke punten om rekening mee te houden.

Een van de sterke punten van Colruyt is haar lage kosten en efficiënte bedrijfsmodel, waardoor het bedrijf hogere marges kan behalen. Daarnaast heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van duurzaamheid en is het marktleider in de Belgische supermarktsector. Bovendien heeft Colruyt een consistente groei van de omzet laten zien.

Aan de andere kant heeft het bedrijf te maken met concurrentie en prijsdruk in de zeer competitieve supermarktsector. Daarnaast is Colruyt sterk afhankelijk van de Belgische markt en heeft het een beperkte online aanwezigheid in vergelijking met andere spelers in de markt.

Al met al lijkt Colruyt een stabiel en gezond bedrijf met een sterke positie in de markt. Als je op zoek bent naar een veilige investering op de lange termijn, kan het kopen van aandelen Colruyt een goede optie zijn. Het is echter belangrijk om de ontwikkelingen van het bedrijf en de markt nauwlettend in de gaten te houden en je investeringsbeslissingen te baseren op gedegen onderzoek en analyse.