Aandelen AB Inbev kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in AB Inbev aandelen? Op deze pagina kan je direct AB Inbev aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in AB Inbev. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel AB Inbev raadplegen. AB Inbev is een aandeel uit België. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Brussels Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ABI.BR.

Waar kan je AB Inbev aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel AB Inbev kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel AB Inbev?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel AB Inbev. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in AB Inbev?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van AB Inbev? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Ab InBev

Sterke punten

  • Globale aanwezigheid: Ab InBev heeft een sterke aanwezigheid in verschillende delen van de wereld, waardoor het bedrijf een groot en divers klantenbestand heeft.
  • Leidende positie in de bierindustrie: Ab InBev is de grootste bierproducent ter wereld, waardoor het bedrijf in staat is om de markt te domineren en meer inkomsten te genereren dan de concurrentie.
  • Sterke merkenportfolio: Ab InBev bezit verschillende bekende biermerken, zoals Budweiser, Stella Artois en Corona, wat het bedrijf een concurrentievoordeel geeft en bijdraagt aan de merkbekendheid.

Zwakke punten

  • Gevoeligheid voor economische schommelingen: De verkoop van alcoholische dranken is gevoelig voor economische schommelingen, wat de inkomsten van Ab InBev kan beïnvloeden.
  • Concentratie van de omzet: Ab InBev haalt het grootste deel van zijn omzet uit een klein aantal markten, waardoor het bedrijf kwetsbaar is voor eventuele veranderingen in deze markten.
  • Hoog schuldniveau: Ab InBev heeft een hoog schuldniveau, wat kan leiden tot hogere rentelasten en een hogere financiële druk op het bedrijf.

Over AB InBev

AB InBev is een brouwerij en het rechtstreekse resultaat van een samengaan van de Belgische brouwerij Interbrew en het Braziliaanse AmBev. Dat gebeurde in 2004. Het hoofdkantoor van AB InBev staat in het Belgische Leuven. 

AB InBev heeft in Anheuser-Busch de moedermaatschappij en het bedrijf is actief in dertig landen en levert aan in totaal ongeveer 130 landen. AB InBev is bekend geworden door het voeren van verschillende merken. Daarvan zijn Becks, Brahma, Corona en Leffe ongetwijfeld de meest bekende merken. Alle vier zijn overigens veel gedronken bieren. 

aandeel ab inbev kopen

Wel of niet aandelen Ab InBev kopen?

Als je op zoek bent naar een bedrijf om in te investeren, is Ab InBev wellicht een interessante optie. Ab InBev is een van de grootste bierproducenten ter wereld en bezit verschillende bekende biermerken zoals Budweiser, Stella Artois en Corona.

Maar voordat je besluit om aandelen van Ab InBev te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met enkele factoren. Zo heeft Ab InBev een hoog schuldniveau, wat kan leiden tot hogere rentelasten en een hogere financiële druk op het bedrijf. Daarnaast is de verkoop van alcoholische dranken gevoelig voor economische schommelingen, wat de inkomsten van Ab InBev kan beïnvloeden.

Aan de andere kant heeft Ab InBev een sterke aanwezigheid in verschillende delen van de wereld en een leidende positie in de bierindustrie, waardoor het bedrijf een groot en divers klantenbestand heeft en de markt kan domineren.

Als je besluit om aandelen van Ab InBev te kopen, is het belangrijk om de risico’s en voordelen af te wegen en een weloverwogen beslissing te nemen. Het is ook raadzaam om te spreiden en niet al je investeringen in één bedrijf te stoppen.