Aandelen ABB kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in ABB aandelen? Op deze pagina kan je direct ABB aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in ABB. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel ABB raadplegen. ABB is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ABBN.VX.

Waar kan je ABB aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel ABB kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel ABB?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel ABB. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in ABB?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van ABB? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in ABB is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in ABB.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse ABB

Sterke punten:

  • Wereldwijde aanwezigheid: ABB heeft vestigingen in meer dan 100 landen, wat bijdraagt aan een sterke aanwezigheid en gediversifieerde inkomstenstroom.
  • Focus op duurzaamheid en innovatie: ABB investeert in duurzame technologieën en heeft een sterke focus op innovatie, wat bijdraagt aan toekomstige groei.
  • Expertise in industriële automatisering en energietechnologie: ABB is een leider in deze sector en heeft een sterke expertise in industriële automatisering en energietechnologie.

Zwakke punten:

  • Gevoeligheid voor economische schommelingen: ABB is gevoelig voor economische schommelingen, aangezien het bedrijf afhankelijk is van investeringen van klanten in de industriële en energie sectoren.
  • Concurrentie in de sector: ABB heeft te maken met concurrentie van andere bedrijven in de industriële automatisering en energietechnologie sector.
  • Risico’s op het gebied van cybersecurity: ABB is kwetsbaar voor cyberaanvallen, wat een risico vormt voor het bedrijf en zijn klanten.

Over ABB

ABB staat voor Asea Brown Boveri. ABB is een Zweeds/Zwitserse onderneming dat specifiek goederen produceert voor de transport- en elektriciteitswereld specifiek toegespitst op automatisering. De hoofdzetel van ABB staat in Zurich overigens.

ABB is actief in meer dan honderd landen en de aandelen van ABB worden als ABBN verhandeld op de beurs in Zwitserland. Bekende dochterondernemingen zijn B&R en ABB Motors and Mechanical.  Het bedrijf is het resultaat van een samengaan van het Zweedse Asea en het uit Zwitserland afkomstige elektrotechnisch bedrijf Brown Boveri De fusie vond plaats in 1988.

aandeel abb kopen

Wel of niet aandelen ABB kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, is ABB wellicht een bedrijf om in overweging te nemen. ABB is een wereldwijde leider in industriële automatisering en energietechnologie en heeft vestigingen in meer dan 100 landen. Maar voordat je beslist om aandelen te kopen, is het belangrijk om zowel de sterke als zwakke punten van het bedrijf te overwegen.

Een van de sterke punten van ABB is de focus op duurzaamheid en innovatie, wat bijdraagt aan toekomstige groei. Bovendien heeft het bedrijf een sterke expertise in de sector van industriële automatisering en energietechnologie. Een ander voordeel is de wereldwijde aanwezigheid van ABB, waardoor het bedrijf een sterke aanwezigheid heeft en een gediversifieerde inkomstenstroom.

Echter, ABB is ook gevoelig voor economische schommelingen en heeft te maken met concurrentie van andere bedrijven in de sector. Bovendien is er een risico op het gebied van cybersecurity, wat een risico vormt voor het bedrijf en zijn klanten.

In conclusie, het is belangrijk om alle aspecten te overwegen voordat je beslist om aandelen van ABB te kopen. Als je gelooft in de sterke punten van het bedrijf en bereid bent om de risico’s te aanvaarden, dan kan het een goede investering zijn. Echter, als je twijfels hebt over de zwakke punten van het bedrijf, dan is het misschien verstandiger om andere opties te overwegen.