Aandelen ABN AMRO kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in ABN AMRO aandelen? Op deze pagina kan je direct ABN AMRO aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in ABN AMRO. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel ABN AMRO raadplegen. ABN AMRO is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ABN.AS.

Waar kan je ABN AMRO aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel ABN AMRO kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel ABN AMRO?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel ABN AMRO. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in ABN AMRO?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van ABN AMRO? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in ABN AMRO is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in ABN AMRO.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse ABN AMRO

Sterke punten ABN AMRO

 • Solide financiële positie: ABN AMRO heeft een sterke kapitaalpositie en solvabiliteit, wat kan bijdragen aan financiële stabiliteit en veerkracht.
 • Gevestigde merknaam en reputatie: ABN AMRO is een bekende en gevestigde naam in de financiële sector, met een lange geschiedenis en een sterke reputatie in Nederland en internationaal.
 • Diversificatie van diensten: ABN AMRO biedt een breed scala aan bankdiensten, waaronder retail banking, zakelijke dienstverlening, en private banking, wat kan zorgen voor diversificatie van inkomstenstromen.
 • Digitale innovatie: ABN AMRO heeft geïnvesteerd in digitale innovatie en technologie, wat kan leiden tot efficiëntere processen, betere klantenservice en groeikansen in de digitale bankensector.

Zwakke punten ABN AMRO

 • Regelgevingsrisico’s: ABN AMRO opereert in een sterk gereguleerde sector met strikte wet- en regelgeving, wat kan leiden tot compliance- en operationele risico’s.
 • Concurrentie: De financiële sector is competitief, met tal van andere banken en financiële instellingen, wat kan leiden tot concurrentiedruk en margedruk voor ABN AMRO.
 • Gevoeligheid voor economische cycli: ABN AMRO is afhankelijk van de economische omstandigheden en kan worden beïnvloed door schommelingen in de economie, zoals rentevoetveranderingen en economische recessies.
 • Reputatierisico’s: Net als andere banken kan ABN AMRO te maken krijgen met reputatierisico’s, zoals negatieve publiciteit, juridische geschillen en klantvertrouwen, wat van invloed kan zijn op het imago en de financiële prestaties van het bedrijf.

Over ABN AMRO

De ABN Amro Group is de houdsterij van de Nederlandse bankgroep ABN. Deze bank kwam tot stand tijdens de kredietcrisis door een samenvoeging van de voormalige Fortisbank, de Nederlandse takken en de voormalige ABN Amro bank. Het hoofdkantoor van ABN is te vinden in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Aandelen van de bank worden als ABN op de Amsterdamse beurs verhandeld en de bank heeft met International Card Services, bekend van de creditcards, een bekende dochteronderneming. Het grootste deel van de aandelen van de Nederlandse bank is overigens Stichting Administratie Kantoor Beheer Financiële Instellingen met 57 procent.

aandeel abn amro kopen

Wel of niet aandelen ABN AMRO kopen?

Ben je geïnteresseerd in beleggen en heb je overwogen om aandelen van ABN AMRO te kopen? Laten we eens kijken of dit een verstandige keuze is.

ABN AMRO is een bekende naam in de financiële wereld. Het is een Nederlandse bank die een breed scala aan bankdiensten aanbiedt, zoals leningen, spaarrekeningen en investeringsmogelijkheden. Als een van de grootste banken in Nederland, heeft ABN AMRO een lange geschiedenis en een solide reputatie.

Een van de redenen waarom beleggers geïnteresseerd kunnen zijn in aandelen van ABN AMRO, is vanwege het dividendrendement. ABN AMRO heeft in het verleden regelmatig dividend uitgekeerd aan aandeelhouders, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten uit hun investeringen.

Daarnaast kan de sterke positie van ABN AMRO in Nederlandse en internationale markten als een voordeel worden beschouwd. Als een gevestigde bank met een breed klantenbestand, heeft ABN AMRO de potentie om te profiteren van economische groei en kansen in de financiële sector.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van ABN AMRO. Net als andere banken kan ABN AMRO worden beïnvloed door factoren zoals economische neergang, veranderingen in de regelgeving en concurrentie in de financiële sector. Daarnaast zijn er specifieke risico’s die verband houden met de financiële prestaties en strategie van ABN AMRO, die beleggers zorgvuldig moeten afwegen.

Het is belangrijk om je goed te informeren en zorgvuldig af te wegen voordat je besluit aandelen van ABN AMRO te kopen. Het kan nuttig zijn om de financiële prestaties van het bedrijf te analyseren, de marktomstandigheden in de financiële sector te evalueren en eventueel advies in te winnen bij een financieel adviseur.

In conclusie, het kopen van aandelen van ABN AMRO kan aantrekkelijk zijn vanwege het dividendrendement en de sterke positie van de bank. Echter, er zijn ook risico’s verbonden aan beleggen in de financiële sector. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing neemt.