Aandelen Adient kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Adient aandelen? Op deze pagina kan je direct Adient aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Adient. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Adient raadplegen. Adient is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in Dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ADNT.

Waar kan je Adient aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Adient kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Adient?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Adient. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Adient?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Adient? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Adient is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Adient.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Adient

Sterke punten Adient:

 • Divers portfolio van producten en diensten: Adient biedt een breed scala aan producten en diensten, waaronder autostoelen, interieurcomponenten en elektronica, waardoor het bedrijf een sterke positie heeft opgebouwd in de auto-industrie.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Adient heeft zijn activiteiten uitgebreid naar meer dan 30 landen, waardoor het bedrijf toegang heeft tot diverse markten en mogelijkheden om te groeien.
 • Focust op innovatie en technologische vooruitgang: Adient investeert in onderzoek en ontwikkeling om te blijven innoveren en de nieuwste technologieën te gebruiken om producten van hoge kwaliteit te leveren.
 • Sterke klantenrelaties: Adient heeft een sterke en lange termijn relatie met enkele van de belangrijkste klanten in de auto-industrie, wat heeft bijgedragen aan de loyaliteit en omzetgroei.

Zwakke punten Adient:

 • Afhankelijkheid van de auto-industrie: Adient is afhankelijk van de auto-industrie, die cyclisch van aard is en gevoelig is voor economische schommelingen en trends, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers.
 • Blootstelling aan grondstoffenprijzen: Adient heeft te maken met schommelingen in de prijzen van grondstoffen zoals staal, leer en schuim, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid van het bedrijf.
 • Toenemende concurrentie: Adient opereert in een competitieve industrie en wordt geconfronteerd met toenemende concurrentie van zowel bestaande als nieuwe spelers, wat de winstmarges kan beïnvloeden.
 • Integratie van overnames: Adient heeft verschillende overnames gedaan in de afgelopen jaren, wat kan leiden tot integratie-uitdagingen en het risico van het niet realiseren van de verwachte synergieën en voordelen.

Over Adient

Adient is een uit Ierland afkomstig  bedrijf dat met name bekend is als fabrikant en producent van onder meer autostoelen. Dat doet het voor klanten over heel de wereld.  Het hoofdkantoor van de onderneming staat in Plymouth in de staat Michigan in Amerika.  De aandelen worden verhandeld op de New York Stock Exchange als  ADNT.
 
Adient werd opgericht in 2016. Recano Automotive Seating en Setex zijn bekende dochters van Adient een bedrijf dat afkomstig is uit de onderneming die luistert naar de naam Johnson Controls. Adient is een S&P 400 component.

Wel of niet aandelen Adient kopen?

Adient is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van autostoelen en -bekleding. Als je denkt aan het kopen van aandelen in dit bedrijf, zijn er een aantal dingen om te overwegen.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de financiële prestaties van Adient. Het bedrijf heeft in het verleden moeilijke tijden doorgemaakt, met een aanzienlijke daling van de aandelenkoers in 2018 en 2019. Sindsdien is de koers weliswaar gestegen, maar het bedrijf rapporteert nog steeds verliezen. Als je besluit aandelen te kopen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de financiële prestaties van het bedrijf.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de algemene trends in de auto-industrie. Met de opkomst van elektrische auto’s en autonome voertuigen, kan de vraag naar traditionele autostoelen afnemen. Adient heeft aangekondigd zich te richten op nieuwe technologieën en oplossingen, maar het is onzeker hoe succesvol deze initiatieven zullen zijn.

Kortom, het kopen van aandelen in Adient is een risicovolle onderneming. Als je besluit om te investeren, is het belangrijk om je goed te informeren over het bedrijf en de auto-industrie als geheel. We raden aan om advies te vragen aan een financieel adviseur voordat je een beslissing neemt.