Aandelen Aegon kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Aegon aandelen? Op deze pagina kan je direct Aegon aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Aegon. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Aegon raadplegen. Aegon is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AGN.AS.

Waar kan je Aegon aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Aegon kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Aegon?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Aegon. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Aegon?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Aegon? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Aegon is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Aegon.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Aegon

Sterke punten Aegon

 • Gevestigde naam: Aegon is een bekende naam in de financiële sector en heeft een lange geschiedenis als verzekeringsmaatschappij, wat kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij investeerders.
 • Diversificatie: Het bedrijf heeft een breed scala aan verzekerings- en beleggingsproducten, waaronder levensverzekeringen, pensioenproducten en vermogensbeheer, wat kan zorgen voor diversificatie van risico’s.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Aegon heeft een wereldwijde aanwezigheid met activiteiten in meer dan 20 landen, wat kan zorgen voor groeimogelijkheden en spreiding van risico’s.
 • Focus op digitale transformatie: Aegon investeert in digitale technologieën en innovatie om haar bedrijfsvoering te verbeteren en efficiëntie te bevorderen.

Zwakke punten Aegon

 • Uitdagende marktomstandigheden: Aegon opereert in een competitieve en complexe markt met uitdagingen zoals lage rentevoeten, economische onzekerheid en veranderende regelgeving, wat van invloed kan zijn op de financiële prestaties.
 • Risico’s van beleggingsportefeuille: Als verzekeringsmaatschappij heeft Aegon een beleggingsportefeuille die blootgesteld is aan marktrisico’s, zoals schommelingen in de waarde van beleggingen en renterisico’s.
 • Legacy-uitdagingen: Aegon heeft te maken gehad met legacy-uitdagingen, waaronder oude verzekeringscontracten met gegarandeerde rendementen, wat van invloed kan zijn op de winstgevendheid en kapitaalpositie van het bedrijf.
 • Regulatoire uitdagingen: Aegon opereert in een sterk gereguleerde sector en is onderworpen aan wet- en regelgeving van toezichthouders, wat van invloed kan zijn op de bedrijfsvoering en kosten.

Over Aegon

Aegon is een bedrijf met Nederlandse roots dat ontstond in 1983 uit de fusie van AGO en Ennia. Tegenwoordig is het in ruim twintig landen actief waaronder landen in Amerika, Europa en Azië. Aegon biedt meer dan 30 miljoen mensen levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan. Het hoofdkantoor van Aegon staat in Nederland, in Den Haag om precies te zijn.

Bekende dochter van Aegon is Transamerica Corporation en de aandelen van Aegon worden verhandeld als AEG op de New York Stock Exchange. Grootste aandeelhouder van Aegons is nog steeds de Vereniging Aegon.

aandeel aegon kopen

Wel of niet aandelen Aegon kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van Aegon te kopen? Lees dan verder! Aegon is een bekende Nederlandse verzekeringsmaatschappij, maar wat zijn de voor- en nadelen van beleggen in dit bedrijf?

Een sterk punt van Aegon is de lange geschiedenis en ervaring in de verzekeringsbranche. Het bedrijf heeft wereldwijde activiteiten en een breed scala aan verzekeringsproducten, wat kan zorgen voor diversificatie in je beleggingsportefeuille.

Daarnaast kan het dividendbeleid van Aegon aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten uit hun beleggingen. Het bedrijf heeft in het verleden regelmatig dividend uitgekeerd aan aandeelhouders, hoewel de hoogte van het dividend kan variëren en afhankelijk is van de financiële prestaties van het bedrijf.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan beleggen in Aegon. Zo kan de verzekeringsbranche gevoelig zijn voor economische schommelingen en veranderende regelgeving. Ook kan de concurrentie in de sector uitdagend zijn, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid van het bedrijf.

Het is belangrijk om je eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen Aegon te kopen. Doe grondig onderzoek, bekijk recente financiële gegevens en overweeg advies in te winnen van een financieel adviseur. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een investeringsbeslissing neemt.