Beleggen in AIG aandelen

Je kunt ervoor kiezen in een Nederlands bedrijf te investeren, maar ook diverse Amerikaanse aandelen doen het erg goed. Zo kun je er ook voor kiezen te investeren in de Amerikaanse verzekeraar AIG. Meer over dit bedrijf, lees je op deze pagina. Ook lees je in onderstaande tekst hoe je AIG aandelen kunt kopen.

Het bedrijf AIG: een korte kennismaking

AIG is een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij, die voluit American International Group wordt genoemd. De verzekeraar heet een breed pakket aan diensten, waaronder schadeverzekeringen, levensverzekeringen en diverse pensioenproducten. Het is een groot bedrijf. In 2015 werkten er ruim 66.000 mensen voor de verzekeringsmaatschappij.
AIG is niet alleen actief in de Verenigde Staten, maar ook in het Verenigd Koninkrijk en Japan. Wel wonen veruit de meeste klanten van het bedrijf in de VS.
AIG kopen

De bedrijfsresultaten van AIG

AIG is een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van de Verenigde Staten. Het bedrijf doet het al jaren erg goed. In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van maar liefst 58,3 miljard dollar. De winst van dat jaar bedrag 2,9 miljard dollar.

De koers van het aandeel AIG

Het aandeel AIG is genoteerd aan de New York Stock Exchange, ook wel de NYSE genoemd. Je kunt de koers van het aandeel AIG eenvoudig en snel online checken. Door de realtime koers in de gaten te houden, kun je op het juiste moment in de verzekeringsmaatschappij investeren. Hieronder zie je de actuele prijs van het CFD aandeel AIG.
De afgelopen vijf jaar heeft de AIG koers over het algemeen een stijgende lijn laten zien. Natuurlijk waren er enkele koersdalingen, maar over het algemeen is de koers gestegen van gemiddeld 37 dollar per aandeel in 2013 naar gemiddeld 60 dollar per aandeel in 2018.
De afgelopen maanden is de koers van het aandeel AIG echter iets gedaald. Op 1 november 2017 was het aandeel bijvoorbeeld 64 dollar waard. Op 1 januari 2018 stond de koers op 59 dollar en op 1 maart 2018 stond de koers op 56 dollar. Wil je AIG aandelen kopen? Dan kan dit een interessant moment zijn. Je kunt aandelen namelijk het beste kopen bij een lage koers, zodat je meer kans hebt deze met winst te verkopen.
Aandelen koop je bij een online broker. De beste broker om aandelen AIG te kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk één van de voordeligste brokers in Nederland. Klik hier om gratis een account aan te maken.

Verzekeringen en risico’s

Verzekeraars investeren de premies die ze binnenkrijgen doorgaans in obligaties. Obligaties bieden een vast rendement zonder dat er veel risico’s aan verbonden zijn. Dit is belangrijk, aangezien een verzekeraar altijd toekomstige claims moet waarmaken.
Een hoge rente kan ervoor zorgen dat de portfolio van een verzekeraar minder waard wordt. De waarde van obligaties daalt immers zodra de rente stijgt. Hierdoor neemt het risico toe.
Het is belangrijk om te onderzoeken of de verzekeraar aan toekomstige verplichtingen kan voldoen. Zeker bij bijvoorbeeld een grote ramp kan een verzekeraar plotseling in de problemen komen.

CFD beleggen bij Plus500

Als je aandelen van AIG koopt, kan je alleen goede resultaten behalen bij een stijgende koers. Wil je ook speculeren op een dalende koers van AIG? Dan kun je je beter verdiepen in de wereld van het CFD beleggen. Bij CFD beleggen speculeer je op de koersbewegingen van een aandeel. Je behaalt een goed resultaat als je de juiste voorspelling doet. Dit betekent dat je goede resultaten kunt maken bij koersstijgingen, maar ook bij koersdalingen. Wanneer je de verkeerde beslissing neemt, behaal je vanzelfsprekend een negatief resultaat.
Je kunt CFD beleggen bij de online broker Plus500. Je maakt een account aan (CFD Service. 80.6% verliest geld), je zet hier minimaal 100 euro op je kunt meteen beginnen. Wil je eerst oefenen met beleggen? Dan maak je een demo-account aan. Met dit account is beleggen helemaal gratis. Dit doe je namelijk met een fictief vermogen, om even goed te oefenen.
Bij het oefenen is het belangrijk om een vergelijkbare situatie op te zetten als wanneer je met echt geld zou beleggen. Probeer daarom een strategie op te stellen en stel jezelf diverse vragen. Wanneer koop je de aandelen AIG? Wat is een goed moment om uit te stappen? Het is vervolgens belangrijk om bij te houden welke beslissingen goed uitpakken en welke verkeerd uitpakken. Door dit bij te houden leer je van je fouten en word je een betere belegger.