Air France KLM aandelen kopen

Steeds meer mensen gaan met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming. Luchtvaartondernemingen als Air France KLM profiteren hiervan: zij maken ieder jaar ontzettend veel winst. Jij kunt hier als belegger van profiteren door Air France KLM aandelen te kopen.

Algemene informatie over Air France KLM

Air France KLM is een Frans-Nederlandse luchtvaartonderneming. Het hoofdkantoor van Air France KLM is gevestigd in Parijs, maar het bedrijf valt onder het Nederlandse recht. Kijken we naar de omzet van Air France KLM, dan is dit bedrijf de grootste luchtvaartonderneming van de hele wereld. Kijken we naar het aantal passagiers dat Air France KLM jaarlijks vervoert, dan behoort het bedrijf ook tot de internationale top.

De actuele koers van het aandeel Air France KLM

Wil je Air France KLM aandelen kopen, dan is het van belang de Air France KLM koers goed in de gaten te houden. Koop je de aandelen bij een lage koers, dan heb je namelijk meer kans op een hoog rendement als je de aandelen weer verkoopt. Je kunt de koers van het aandeel Air France KLM realtime online checken.

Ook als je wil investeren in het aandeel Air France KLM door middel van een CFD belegging, is het belangrijk de koers goed in de gaten te houden. Door de koers goed in de gaten te houden, kun je namelijk beter speculeren op een koersstijging of -daling voor het aandeel Air France KLM.

Je kunt aandelen KLM eenvoudig aanschaffen bij de populaire broker DEGIRO. DEGIRO is één van de grootste en voordeligste brokers van Nederland. Klik hier om een gratis account aan te maken.

In Air France KLM aandelen beleggen bij Plus500

Wil je Air France KLM aandelen kopen of verkopen, dan kun je bij een online broker terecht. Wel is het belangrijk je aan te melden bij een professionele en betrouwbare online broker, zoals Plus500.

Bij online brokers als Plus500 beleg je in het CFD aandeel Air France KLM. Dit betekent dat je kunt speculeren op een koersstijging, maar ook op een koersdaling.

Een groot voordeel van CFD beleggen, is dat je bij deze vorm van beleggen een hefboom kunt gebruiken. Een hefboom maakt het mogelijk om met een kleiner bedrag een grotere investering te doen. Wanneer je bijvoorbeeld 100 euro investeert en je een hefboom gebruikt van één om tien dan kan je handelen met 1000 euro.

Tip: oefen met een demo-account

Heb je nog nooit geld belegd bij een online broker als Plus500? Dan is het verstandig om eerst even te oefenen met investeren, voor je inderdaad een beleggingsrekening opent. Je kunt oefenen met beleggen door een demo-account te openen bij Plus500. Dit is helemaal gratis.

Met een demo-account beleg je met een fictief vermogen. Maak je verlies, dan ben je geen geld kwijt. Als het oefenen al een tijdje goed gaat, kun je jouw demo-account omzetten in een echt account. Nu kun je geld storten en kan het beleggen in Air France KLM echt beginnen.
Beleggen in KLM

Hoe bepaal je een goed koopmoment?

Voordat je gaat beleggen in aandelen KLM, is het natuurlijk belangrijk om een goed koopmoment vast te stellen. Bij het vaststellen van een goed koopmoment is het belangrijk om te kijken naar de olie prijs. Brandstof is een grote kostenpost voor vliegtuigmaatschappijen en een lage olieprijs kan de winst dan ook flink doen stijgen.

Daarnaast is het belangrijk om het nieuws goed in de gaten te houden. Stakingen en ontevreden personeel hebben vanzelfsprekend een nadelige invloed op de koers van een vliegtuigmaatschappij aandeel. Daarnaast kunnen ongelukken een bedrijf de das om draaien. De vliegtuigcrashes van Malaysian Airways hadden bijvoorbeeld een desastreus effect op de waarde van het bedrijf.

Het klinkt vrij luguber, maar het kan winstgevend zijn om short te gaan op een vliegtuigmaatschappij aandeel nadat er een ongeluk is gebeurd. Wanneer een vliegtuig van een maatschappij crasht zie je vaak een daling van de aandelenkoers. Dit was natuurlijk erg sterk te zien na de aanslag op 9/11. Overigens krabbelen de koersen vaak weer op: je kan het noodlot dan ook zien als een mooi koopmoment.

Over Air France KLM

Air France KLM is een Frans Nederlandse multinational die valt onder Frans recht. Het hoofdkwartier vind je op de Charles de Gaulle Airport in Parijs. In 2019 vervoerde het bedrijf liefst 104 miljoen passagiers. Air France KLM wordt gezien als de negende grootste vlieger ter wereld.

De aandelen van de onderneming worden als AF verhandeld op de beurs en de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is de bekende dochter. Het bedrijf ontstond in 2003 door een fusie van  Air France en KLM. Daarmee trad ook de KLM toen tot het Sky Team. Dit is een alliantie van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen. Air France maakte er al onderdeel van uit. De Nederlandse staat is voor een kleine 13 procent aandeelhouder van Air France KLM. 

Waarom kan het slim zijn om Air France-KLM aandelen te kopen?

  • Sterke merknaam: Air-France KLM heeft een goede reputatie opgebouwd.
  • Divers netwerk: je kunt met Air-France KLM naar veel wereldwijde bestemmingen vliegen.
  • Duurzaamheid: Air France KLM richt zich op het verbeteren van de duurzaamheid van haar vluchten.
  • Groeiende vracht: Air France KLM vervoerd steeds meer vracht, wat kan bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Air France-KLM?

  • Olieprijs: wanneer de olieprijs stijgt, is het lastiger voor Air France-KLM om winst te maken.
  • Overheidsbeleid: steeds meer Europese landen verhogen de belasting op vluchten. Dit kan de groei van Air France-KLM onder druk zetten.
  • Aandelenemissie: Air France-KLM heeft recent nieuwe aandelen uitgegeven, wat negatief is voor de bestaande aandeelhouders.
  • Globale reizen: Air France-KLM is afhankelijk van de reisbranche. Lockdowns in het verleden plaatste bijvoorbeeld veel druk op de winstgevendheid van het bedrijf.
  • Stijgende kosten: de prijzen van arbeid nemen steeds verder toe, wat de winstgevendheid onder druk zet.