Aandelen Alcoa kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Alcoa aandelen? Op deze pagina kan je direct Alcoa aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Alcoa. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Alcoa raadplegen. Alcoa is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AA.

Waar kan je Alcoa aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Alcoa kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Alcoa?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Alcoa. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Alcoa?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Alcoa? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Alcoa is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Alcoa.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Alcoa

Sterke punten:

  • Wereldleider in de productie van aluminium: Alcoa is ’s werelds grootste producent van aluminium, waardoor het bedrijf een belangrijke speler is in de mondiale aluminiummarkt.
  • Focus op innovatie en duurzaamheid: Alcoa heeft een sterke focus op innovatie en duurzaamheid, en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om de milieu-impact van haar activiteiten te verminderen.
  • Goede financiële prestaties: Alcoa heeft de afgelopen jaren goede financiële prestaties geleverd, met een solide omzetgroei en winstgevendheid.

Zwakke punten:

  • Gevoeligheid voor grondstoffenprijzen: Alcoa is afhankelijk van de prijzen van aluminium, een grondstof waarvan de prijzen sterk kunnen fluctueren op basis van vraag en aanbod.
  • Concurrentie in de aluminiummarkt: Alcoa opereert in een zeer competitieve markt, met grote spelers zoals Rio Tinto en Rusal.
  • Blootstelling aan macro-economische risico’s: Alcoa is gevoelig voor macro-economische risico’s, zoals economische recessies en handelsoorlogen, die de vraag naar aluminium kunnen beïnvloeden.

Over het bedrijf Alcoa

Alcoa is een Amerikaanse producent van aluminium. Sterker nog, het geldt op dit vlak als en van de wereldleiders. De geschiedenis van Alcoa is rijk en gaat terug naar 1888.

Alcoa produceerde aanvankelijk aluminium met elektrolyse. Alcoa splitste zich in 2015 op in een Upstream Company en een Value Add Company. De Upstream Company houdt zich bezig met mijnbouwactiviteiten en de productie van aluminium. De andere tak, Value Add Company, legt zich specifiek toe op de ontwikkeling van materialen voor het maken van technisch hoogwaardige producten. Het bedrijf haalt 65 procent van de omzet binnen via de verkoop van onbewerkt aluminium. Alcoa haalt bovendien een derde van de omzet uit Spanje.

aandeel alcoa kopen

Wel of niet aandelen Alcoa kopen?

Alcoa is een wereldwijd opererend aluminiumbedrijf dat bekend staat om zijn toonaangevende productie- en technologieplatforms. Maar moet je nu wel of niet investeren in Alcoa-aandelen?

Aan de ene kant zijn er een aantal goede redenen om te overwegen om in Alcoa te investeren. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd en heeft zijn activiteiten gediversifieerd om minder afhankelijk te zijn van de volatiele aluminiummarkt. Bovendien heeft Alcoa een solide balans en is het in staat om de dividenduitkeringen op peil te houden.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in Alcoa. De aluminiummarkt is bijvoorbeeld zeer gevoelig voor economische schommelingen en geopolitieke onrust, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers. Daarnaast heeft Alcoa te maken met concurrentie van goedkopere producenten uit landen als China en Rusland.

Als je bereid bent om het risico te nemen, kan het investeren in Alcoa-aandelen op de lange termijn een goede keuze zijn. Maar als je op zoek bent naar minder volatiele investeringen, dan zijn er wellicht betere opties beschikbaar. Het is altijd belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je eigen beslissingen te nemen voordat je investeert in welk aandeel dan ook.