Alibaba aandelen kopen: analyse & koers

Veel Nederlandse beleggers investeren in Amerikaanse aandelen. Je kunt er echter ook voor kiezen om je op een andere markt te richten, zoals de Chinese markt. Eén van de bekendste Chinese aandelen van dit moment, is het aandeel Alibaba. Op deze pagina lees je meer over het bedrijf achter dit aandeel en lees je bovendien hoe je Alibaba aandelen kunt kopen.

Het bedrijf Alibaba: een korte introductie

Alibaba wordt ook wel Alibaba Group genoemd. Dit is een Chinees particulier concern dat in 1999 opgericht werd. Het bedrijf is echter pas enkele jaren bekend in Nederland. Dit komt omdat Alibaba voorheen enkel actief was in China en nu wereldwijd een grote naam heeft opgebouwd.
Alibaba is in feite een groep met internetbedrijven, die stuk voor stuk op e-commerce gericht zijn. Onder de groep internetbedrijven van Alibaba vallen webwinkels voor consumenten, maar ook business-to-business webportalen en zelfs betalingsdiensten. Ook bestaat Alibaba uit enkele zoekmachines en clouddiensten voor het opslaan van data. Onder het merk Alibaba valt bijvoorbeeld ook de bekende e-commerce organisatie AliExpress.
Alibaba kopen

De omzet- en winstcijfers van Alibaba

Alibaba laat al jaren stijgende omzet- en winstcijfers zien. In 2016 realiseerde het Chinese bedrijf maar liefst 101.143 miljoen renminbi. Dit is omgerekend 15,7 miljard Amerikaanse dollar. De winst van dat jaar was 71.289 miljoen renminbi. Dit is omgerekend 11,1 miljard dollar.

De koers van het aandeel Alibaba

Kijken we naar de koers van het aandeel Alibaba van het afgelopen jaar, dan zien we een duidelijke stijgende lijn. In het voorjaar van 2017 was het aandeel Alibaba ongeveer 107 Amerikaanse dollar waard. Een paar maanden later was het aandeel 143 dollar waard en aan het einde van 2017 was het aandeel ongeveer 173 dollar waard. Begin 2018 stond de waarde van het aandeel Alibaba op 190 dollar.
Je kunt de actuele koers van het aandeel Alibaba eenvoudig en snel online raadplegen. Ben je van plan om in Alibaba aandelen te gaan handelen, dan is het zeker verstandig de koers eerst te controleren. Op deze manier kun je namelijk op de actuele koers inspelen bij het handelen. Hieronder zie je de laatste koers van de Aliba CFD.

Alibaba in de toekomst

Alibaba lijkt een zonnige toekomst tegemoet te gaan. e-commerce is nog steeds groeiende en doordat mensen steeds vaker online producten kopen zal het aantal klanten van Alibaba verder stijgen. Verder is China nog steeds een erg grote opkomende markt waarbij de mensen steeds meer te besteden krijgen. Ook dit draagt bij aan een verdere groei van de potentiële afzetmarkt.
Het zakelijke model achter Alibabe lijkt dan ook dik in orde. Het is echter belangrijk om de economische situatie binnen China en de rest van de wereld goed in de gaten te houden. Een recessie kan de winst drukken wat de prijs van een aandeel Alibaba kan laten dalen. Toch lijkt een investering in Alibaba geen slecht idee.

Online handelen in Alibaba aandelen

Je kunt investeren in Alibaba door Alibaba aandelen te kopen en deze voor lange tijd in je portefeuille te houden, maar je kunt ook op de korte termijn winst maken met jouw investering. Wanneer je wilt investeren in Alibabe door aandelen te kopen, dan kan je dit het beste bij een grote online broker doen. DEGIRO is een betrouwbare partij alwaar je eenvoudig Alibaba aandelen aanschaft.
Actief speculeren op Alibaba is ook een mogelijkheid. Dit doe je door middel van CFD beleggen bij een online broker als Plus500. Bij CFD beleggen kan je zowel inzetten op een koersdaling als op een koersstijging. Het is hierbij dus belangrijk dat je de marktsituatie goed inschat. Wanneer je dit doet behaal je immers een positief resultaat. Wanneer je het echter verkeerd aangeeft kan je ook veel geld verliezen.
Heb je nog nooit gehandeld in Alibaba aandelen of in aandelen in het algemeen? Dan is het verstandig om eerst te oefenen met CFD beleggen. Bij de online broker Plus500 kan dit volledig gratis, met een demo-account. Heb je genoeg geoefend? Dan maak je een echt beleggingsaccount aan. Heb je hier geld op gestort, dan kun je direct starten met het handelen in Alibaba aandelen.
Klik hier om een gratis account te openen bij Plus500 >>
(CFD Service. 80.6% verliest geld)

Enkele korte tips

  • Bekijk voordat je belegt de jaarcijfers van Alibaba
  • Time je beleggingen goed: dit kan op basis van het nieuws
  • Gebruik een stop loss om je verlies te beperken

aandeel alibaba kopen