Aandelen Alten kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Alten aandelen? Op deze pagina kan je direct Alten aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Alten. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Alten raadplegen. Alten is een aandeel uit Frankrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Parijs. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ATE.PA.

Waar kan je Alten aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Alten kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Alten?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Alten. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Alten?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Alten? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Alten is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Alten.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Alten

Sterke punten

  • Specialisatie: Alten is gespecialiseerd in technische dienstverlening en heeft daardoor een sterke positie op deze markt.
  • Diversificatie: Het bedrijf is actief in verschillende sectoren, waaronder de luchtvaart, defensie, energie en automobielindustrie, wat het risico spreidt.
  • Internationaal bereik: Alten is actief in meer dan 20 landen en heeft daardoor een breed internationaal bereik.

Zwakke punten

  • Afhankelijkheid van klanten: Alten is afhankelijk van een aantal grote klanten en het verlies van een van deze klanten kan grote gevolgen hebben.
  • Concurrentie: De markt voor technische dienstverlening is competitief en er zijn veel andere bedrijven die vergelijkbare diensten aanbieden.
  • Gevoeligheid voor economische ontwikkelingen: De vraag naar technische dienstverlening kan worden beïnvloed door economische ontwikkelingen, waardoor de groei van Alten mogelijk afhankelijk is van de algehele economische situatie.

Over Alten

Alten? Dat is een Frans technologie adviesbureau en eveneens een ingenieursbureau. De onderneming werd opgericht in 1988 en inmiddels heeft Alten kantoren in 25 landen. Simon Azoulay geldt als grondlegger van de onderneming. Bekende dochteronderneming is Kepler-Ramiro.
 
Aten haalt 45 procent omzet uit eigen land. Het bedrijf heeft de werkzaamheden onderverdeeld in verschillende divisies waaronder Paris Engineering and Technology Consulting, Paris Network, Telecom & Information systems en verder is er een tak die International Division genoemd wordt. De aandelen worden onder de aanduiding ATE verhandeld op de Euronext in Parijs.

aandeel alten kopen

Wel of niet aandelen Alten kopen?

Als je overweegt om aandelen Alten te kopen, is het belangrijk om zowel de sterke als zwakke punten van het bedrijf te kennen. Alten is een bedrijf dat gespecialiseerd is in technische dienstverlening en actief is in verschillende sectoren, zoals de luchtvaart en de automobielindustrie. Het bedrijf heeft een breed internationaal bereik en is actief in meer dan 20 landen.

Echter, er zijn ook enkele zwakke punten waar je rekening mee moet houden. Alten is afhankelijk van een aantal grote klanten en het verlies van een van deze klanten kan grote gevolgen hebben. Daarnaast is de markt voor technische dienstverlening competitief en is het bedrijf gevoelig voor economische ontwikkelingen.

Als je wilt investeren in aandelen Alten, is het belangrijk om deze punten zorgvuldig af te wegen en je eigen risicoprofiel te bepalen. Houd er ook rekening mee dat het verleden geen garantie biedt voor toekomstig succes en dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen optreden. Overleg bij twijfel altijd met een financieel adviseur voordat je beslissingen neemt over investeringen.