Aandelen Alumina kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Alumina aandelen? Op deze pagina kan je direct Alumina aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Alumina. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Alumina raadplegen. Alumina is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AWC.CHA.

Waar kan je Alumina aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Alumina kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Alumina?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Alumina. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Alumina?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Alumina? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Alumina is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Alumina.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Sterke en zwakke punten van Alumina aandelen

Analyse Alumina

  • Sterke punten: Alumina is een van de grootste aluminiumproducenten ter wereld met een sterke aanwezigheid in Australië. Het bedrijf heeft een sterke balans en een solide cashflow, waardoor het goed gepositioneerd is om te investeren in toekomstige groei en innovatie.
  • Zwakke punten: De aluminiumindustrie is onderhevig aan schommelingen in de grondstofprijzen en de vraag naar het eindproduct. De concurrentie in de sector is ook hoog, wat de marges van het bedrijf kan beperken.

Sterke punten van Alumina

  • Sterke aanwezigheid in Australië: Alumina heeft een sterke aanwezigheid in Australië, waar het bedrijf bauxietmijnen bezit en exploitatieovereenkomsten heeft met andere mijnen. Dit geeft het bedrijf een sterke positie in de wereldwijde aluminiummarkt.
  • Sterke balans en cashflow: Alumina heeft een sterke balans en een solide cashflow, waardoor het goed gepositioneerd is om te investeren in toekomstige groei en innovatie.

Zwakke punten van Alumina

  • Afhankelijkheid van de aluminiumindustrie: De prestaties van Alumina zijn afhankelijk van de prestaties van de aluminiumindustrie als geheel, die onderhevig is aan schommelingen in grondstofprijzen en de vraag naar het eindproduct.
  • Concurrentie in de sector: De aluminiumindustrie is zeer concurrerend, waardoor Alumina mogelijk beperkt wordt in het maximaliseren van haar marges.

Over Alumina

Alumina is een naamloze vennootschap waarvan de aandelen genoteerd zijn aan de Australian Securities Exchange . Het bedrijf ontstond in 2003 na een afsplitsing van Western Mining Corporation. De onderneming behoort tot de top 100 van bedrijven op de ASX. Het hoofdkwartier van het bedrijf vind je overigens in Melbourne.

Alumina Finance Western Mining Corporation is een bekende dochteronderneming. De enige activiteit van het bedrijf  is het eigenaarschap van een aandeel van 40 procent in een joint venture met Alcoa met als naam Alcoa World Aluminum and Chemicals. 

aandeel alumina kopen

Wel of niet aandelen Alumina kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het investeren in aandelen, is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke aandelen je wilt kopen. Een van de bedrijven waar je misschien naar kijkt, is Alumina. Maar is het de moeite waard om te investeren in dit bedrijf?

Alumina is een van de grootste aluminiumproducenten ter wereld en heeft een sterke aanwezigheid in Australië. Het bedrijf heeft een solide balans en cashflow, waardoor het goed gepositioneerd is om te investeren in toekomstige groei en innovatie. Dit zijn positieve signalen voor potentiële investeerders.

Aan de andere kant is de aluminiumindustrie onderhevig aan schommelingen in grondstofprijzen en vraag naar het eindproduct, waardoor de prestaties van Alumina afhankelijk zijn van de prestaties van de sector als geheel. Bovendien is de concurrentie in de sector hoog, wat kan resulteren in beperkte marges voor Alumina.

Kortom, als je overweegt om in Alumina te investeren, moet je je bewust zijn van de risico’s en potentiële voordelen. Het is belangrijk om het bedrijf en de sector zorgvuldig te analyseren voordat je een beslissing neemt. Als je besluit te investeren, zorg er dan voor dat je je investeringen diversifieert en spreidt over meerdere aandelen om het risico te verminderen.