Amazon aandelen kopen

Aan de Amerikaanse NASDAQ beurs zijn vele bekende technologie-aandelen genoteerd. Eén van de aandelen die op deze beurs verhandeld wordt, is het aandeel Amazon. Meer over dit bedrijf en het kopen van Amazon aandelen, lees je in onderstaande tekst.

Hoe kan je het beste beleggen in Amazon aandelen?

Beleggen in Amazon kan zeker goed uitpakken! Je kunt ervoor kiezen om Amazon aandelen voor de lange termijn te kopen of je kunt ervoor kiezen om actief te handelen in Amazon aandelen. We bespreken in het kort de beste opties:

Amazon aandelen kopen

Heb je vertrouwen in de koersontwikkeling van aandelen Amazon? Dan kan het slim zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Een goede partij waar je Amazon aandelen kunt open is eToro: bij eToro betaal je namelijk geen commissies wanneer je Amerikaanse aandelen koopt & verkoopt. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij deze partij:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing. Bezoek etoro.com/trading/fees voor meer informatie.

Actief handelen in Amazon aandelen

Wil je liever actief speculeren in het aandeel Amazon? Dan kan door gebruik te maken van CFD’s! Je kunt dan een hefboom inzetten waarmee je met een klein bedrag direct een grote beleggingspositie kunt openen. Bij Plus500 kan je het actief verhandelen van CFD aandelen Amazon direct geheel gratis uitproberen met een onbeperkte demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFD\\\’s.

Het bedrijf Amazon: een korte kennismaking

Amazon, ook wel Amazon.com genoemd, is een Amerikaans e-commerce bedrijf. Het bedrijf werd in 1994 opgericht door Jeff Bezos en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste e-commerce bedrijven van de wereld. Het was een van de eerste grote bedrijven die producten op het internet verkocht.
Amazon aandelen kopen

De bedrijfsresultaten van Amazon

In 2017 haalde Amazon maar liefst 178 miljard dollar aan omzet binnen. De winst van het bedrijf was dat jaar 3 miljard dollar. Sinds enkele jaren realiseert het bedrijf een flinke omzetgroei. In 2017 was de omzetgroei bijvoorbeeld 31 procent, in 2016 27 procent en in 2015 20 procent. Je kunt Amazon dan ook zeker een goedlopende organisatie noemen.
Wanneer het bedrijf blijft groeien dan zal dit waarschijnlijk ook gelden voor de aandelenkoers. Het is daarom verstandig om de ontwikkelingen op het gebied van e-commerce goed in de gaten te houden. Over de algehele linie wordt er een sterke groei verwacht op het gebied van online verkopen. Hier kan Amazon op de lange termijn natuurlijk flink van profiteren.
Wel is het belangrijk om ook de economische situatie in de gaten te houden. Een recessie kan de winstcijfers immers flink drukken. Toch hoeft dit op de lange termijn geen probleem te zijn. Mensen zullen immers producten blijven kopen en er is een goede kans dat mensen hiervoor Amazon blijven gebruiken.

De koers van het aandeel Amazon

Het aandeel Amazon is genoteerd aan de Amerikaanse NASDAQ beurs, waar vele bekende technologie-aandelen verhandeld worden. De aanduiding van het aandeel Amazon is AMZN. Kijken we naar de koers van het aandeel Amazon in het afgelopen jaar, dan zien we een flinke koersstijging. In het voorjaar van 2017 was het aandeel 846 dollar waard. In het najaar van 2017 was het aandeel 1174 dollar waard. Begin 2018 stond het aandeel op ruim 1200 dollar.

Amazon aandelen kopen

Het aandeel Amazon is niet goedkoop. Wil je dit aandeel kopen, dan heb je een groot vermogen nodig. Ook als je veel geld hebt, kun je niet veel Amazon aandelen kopen. Wanneer je toch Amazon aandelen wilt kopen, dan moet je dit doen bij een zogenaamde broker. De beste mogelijkheid voor het kopen van Amazon aandelen is de broker DEGIRO. Hier profiteer je van de volgende voordelen:

  • Erg lage transactiekosten waardoor je meer winst kunt behalen.
  • Geheel Nederlandstalige omgeving en klantenservice.
  • Gebruiksvriendelijke online omgeving
  • Geld stort je eenvoudig met iDeal.

Klik hier om een gratis account aan te maken bij DEGIRO.

Actief beleggen in Amazon

Een andere mogelijkheid om in Amazon aandelen te beleggen, is door te starten met CFD beleggen bij de online broker Plus500.
Bij CFD beleggen speculeer je op koersstijgingen en koersdalingen bij Amazon. Dit kan je al doen met een kleine inleg. Daarom is deze vorm van beleggen vrij toegankelijk: iedereen met een computer en enige ervaring kan CFD beleggen. Ook goed om te weten: het CFD aandeel Amazon heeft een hefboomwerking. Dit betekent dat je, ook met een kleine inleg, grote resultaten kunt bereiken.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Dan is het verstandig om eerst te oefenen. Dit doe je door een demo-account aan te maken bij Plus500. Met dit account beleg je met een fictief vermogen, niet met echt geld. Dit maakt het mogelijk om te oefenen met beleggen, zonder verlies te maken. Gaat het oefenen goed, dan kun je echt starten met beleggen door je eerste storting te doen. Dit kan al vanaf honderd euro, alhoewel je met een groter bedrag natuurlijk meer resultaten kunt bereiken.