Aandelen AMD kopen

Wil je beleggen in AMD aandelen? Op deze pagina kan je direct AMD aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in AMD. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel AMD raadplegen. AMD is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NasdaqGS. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AMD.

Waar kan je AMD aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel AMD kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel AMD?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel AMD. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in AMD?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van AMD? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

AMD aandelen kopen: over het bedrijf

AMD staat voor Advanced Micro Devices. De onderneming produceert micro processoren en videokaarten die toegepast worden in computers. De hoofdzetel van AMD vind je in Sunnyvale en AMD is sinds 2015 genoteerd aan de Nasdaq. Daarvoor was het van 1979 tot 2014 genoteerd aan de NYSE.
AMD begon in 1969 als een kleine onderneming die met name productiewerkzaamheden voor de grotere processorfabrikanten voor rekening nam. AMD is sinds midden 2019 zeer actief bezig met het realiseren van Zen 2 architectuur CPU’s. Die moeten in verschillende talen beschikbaar komen en veel beter werk kunnen leveren dan die van de concurrentie.
Het Amerikaanse bedrijf AMD(Advanced Micro Devices) is een ontwerper van processors en chips. Dit in Sunnyvale, Californië gevestigde bedrijf is daarmee een concurrent van Intel. AMD was lange tijd het kleine broertje van Intel. Door het gebrek aan chips van Intel heeft AMD meer marktaandeel kunnen veroveren. Er is wel een belangrijk verschil tussen beide bedrijven. De door AMD ontwikkelde chips en processoren worden geproduceerd door bedrijven als Taiwan Semiconductors, terwijl Intel haar eigen chips laat produceren in eigen chipsfabrieken. Bovendien beschikt Intel over beduidend meer capaciteit om onderzoek te doen. Daarom blijft AMD hoogstwaarschijnlijk altijd het kleine broertje van Intel.

De geschiedenis van AMD

AMD werd op 1 mei 1969 opgericht door Jerry Sanders. Ontevreden over de gang van zaken bij zijn werkgever Fairchild Semiconductor besloot hij om, samen met 7 gelijkgestelde collega’s, een eigen chipbedrijf op te richten. AMD maakte in de beginjaren ramgeheugen en geïntegreerde schakelingen. In 1975 werd de Am9080 op de markt gebracht. Dit is de eerste door AMD geproduceerde microprocessor. IBM introduceerde in 1981 zijn eerste pc. Het bedrijf eiste dat niet alleen Intel de voor deze computer benodigde chips produceerde. Daarom bood Intel AMD een tienjarig contract aan. Intel kon daardoor in 1982 begonnen met de productie van de Intel 8086. Het bedrijf maakte later eigen exemplaren van ander Intel processoren. Omdat Intel zijn ontwerpen niet langer wilde prijsgeven AMD kwam er een vroegtijdig einde aan hun samenwerking.
In 1991 slaagde AMD erin om de Intel 386 te klonen. De Am386 is volledig compatibel met de Intel 386. Deze Am386 was efficiënter dan de Intel 386. Het 386 ontwerp van Intel had een snelheid van maximaal 33 Mhz, terwijl de AMD versie een snelheid haalde van 40 Mhz. Na 1991 bleef AMD processors van Intel klonen. In 1996 begon AMD zijn eigen processors te ontwikkelen.

Overname van ATi

In 22006 neemt AMD de videokaarten producent ATi over. Voor dit bedrijf werd 5,4 miljard dollar betaald. De videokaarten van dit bedrijf werden na de overname verkocht door AMD. Tot 2010 werden deze videokaarten verkocht onder de ATI-merknaam. Na de overname van ATi wist AMD niet alleen videokaarten uit te brengen. De kennis van ATi werd door AMD ingezet voor zijn eigen processoren. Dit leidde uiteindelijk tot de introductie van eigen AMD-processors met een ingebouwde GPU.

AMD maakt eindelijk winst

Na een lange historie van verliezen maakte AMD in 2017 eindelijk een winst van 33 miljoen dollar. In 2018 waren de analisten positief gestemd. Voor heel 2018 werd een winst verwacht van 536 miljoen dollar. Voor 2019 werd door positief gestemde analisten verwacht dat de koers in dat jaar 43% zou stijgen naar 777 miljoen dollar.

Kopen van aandelen AMD

De koers van AMD aandelen is zowel in 2018 als 2019 gestegen. De analisten waren dus niet ten onrechte positief gestemd. Ook in 20020 stijgt de koers van het aandeel.  Een sterk tweede kwartaal in 2020 werd gevolgd door een sterk derde kwartaal. Het kopen van aandelen AMD is dus zeker het overwegen zeker waard.