Beleggen in Amerikaanse aandelen

Een groot deel van de grootste en bekendste bedrijven van de wereld, is gevestigd in Amerika. De aandelen van deze bedrijven zijn genoteerd aan Amerikaanse beurzen, zoals bijvoorbeeld de NASDAQ beurs. Als Nederlandse belegger kun je ook in deze aandelen investeren. Hoe dit precies werkt, lees je op deze pagina. Ook lees je welke Amerikaanse aandelen op dit moment erg populair zijn.

De populairste aandelen uit Amerika

Veel populaire aandelen komen uit Amerika. Denk hierbij aan de aandelen van Facebook, Microsoft, Amazon.com, Apple, eBay, Google (Alphabet), Cisco Systems, Oracle, Intel Corporation en ga zo maar door. Wil je in Amerikaanse aandelen investeren? Dan heb je de keuze uit vele bekende aandelen, die stuk voor stuk al langere tijd goed presteren.

Hierbij heb je de keuze om zelf individuele Amerikaanse aandelen te selecteren of om te handelen in een index. Een index volgt automatisch een mandje aandelen. Je kunt bijvoorbeeld een index die de Dow Jones of S&P 500 volgt kopen. Op die manier spreid je je risico’s en investeer je in een grote serie Amerikaanse bedrijven.

Wanneer je vertrouwen hebt in de Amerikaanse economie kan je ook besluiten om zelf bepaalde Amerikaanse aandelen te selecteren. Het is in dat geval belangrijker om goed onderzoek te doen naar het achterliggende bedrijf. Dit kan het verschil maken tussen enorme rendementen of enorme verliezen. Maar hoe kan je nu eigenlijk beleggen in Amerikaanse aandelen?
Beleggen in Amerika

Hoe kan je beleggen in Amerika?

Je kunt ervoor kiezen om direct Amerikaanse aandelen te kopen. Je neemt deze dan op binnen je aandelenportefeuille. Het is verstandig om naast Amerikaanse aandelen ook aandelen aan te schaffen uit andere regio’s. Dit vermindert je risico. DEGIRO is een goede partij die het mogelijk maakt om direct Amerikaanse aandelen te kopen. Klik hier om aan de slag te gaan.
Met de opkomst van het internet ontdekken steeds meer mensen de mogelijkheden van actief beleggen. Je kunt er dan ook voor kiezen om actief online te beleggen in Amerikaanse aandelen.

Online beleggen in Amerikaanse aandelen

Om in Amerikaanse aandelen te beleggen, hoef je helemaal niet naar Amerika te reizen. Tegenwoordig handelen we namelijk gewoon online in aandelen, vanuit je luie stoel in je eigen huis. Om online in Amerikaanse aandelen te handelen, maak je een beleggingsaccount aan bij een online broker. Hier zet je geld op. Dit geld zet je in om diverse aandelen te kopen.

Bij een online broker houd je je bezig met CFD beleggen. Dit betekent dat je op koersstijgingen of juist op koersdalingen bij een specifiek Amerikaans aandeel speculeert. Verwacht je een koersdaling en gaat de koers inderdaad omlaag? Dan behaal je een goed resultaat. Verwacht je een koersstijging en stijgt de koers van een aandeel inderdaad, dan behaal je ook een positief resultaat.

Bij CFD beleggen profiteer je van een hefboom. Dit betekent dat je met een kleine inleg veel resultaten kunt behalen, als je de juiste voorspelling doet. Ook de populaire broker Plus500 maakt het mogelijk om door middel van een hefboom te beleggen.

Tip: oefen met een demo-account

Oefening baart kunst. Om te leren hoe beleggen precies werkt, raden wij je aan eerst even te oefenen met een demo-account. Dit doe je bij de online broker eToro. Om met een demo-account te beleggen, hoef je geen geld te storten. Je belegt namelijk met een fictief vermogen. Behaal je een goed resultaat, dan is dit geld niet van jou. Maak je verlies, dan heb je hier gelukkig ook geen last van.

Als het oefenen al een tijdje goed gaat en je het CFD beleggen echt onder de knie hebt, kun je jouw demo-account omzetten in een echt beleggingsaccount. Nu kan het beleggen in Amerikaanse aandelen echt beginnen. Je stort minimaal 100 euro op jouw account, je bepaalt in welke aandelen je wil beleggen en je voert jouw voorspellingen door. Doe je de juiste voorspellingen? Dan behaal je een positief resultaat. Succes!