AMG of Advanced Metallurgical Group aandelen kopen: analyse & koers

Wil je (een deel van) jouw vermogen in Nederlandse aandelen investeren, dan zijn er vele interessante aandelen waar je in kunt investeren. Eén van de populaire Nederlandse aandelen van dit moment, is het aandeel AMG. Meer over het bedrijf AMG en het aandeel van deze organisatie, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

De afkorting AMG staat voor Advanced Metallurgical Group. AMG is een Nederlandse organisatie, die al jaren in Amsterdam gevestigd is. Enkele jaren geleden is het bedrijf naar de beurs gegaan. Sindsdien is het mogelijk AMG aandelen te kopen.
Let op: verwar het Nederlandse bedrijf AMG niet met het Duitse bedrijf AMG. Dit is een onderdeel van het bedrijf Mercedes-Benz: een hele andere organisatie dan het Nederlandse bedrijf AMG. Houd hier rekening mee als je AMG aandelen wil kopen.
AMG houdt zich onder andere bezig met metaalproducten die kunnen worden toegepast in diverse sectoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ruimtevaart en de energie-industrie. Het bedrijf heeft zeer specifieke technische kennis in huis en is gevestigd in verschillende landen.
Beleggen in AMG kan lastig zijn. Het bedrijf is namelijk niet erg bekend en de bedrijfsactiviteiten zijn vrij breed. Hierdoor kan het zeker voor beginnende beleggers nog wel eens lastig zijn om de bomen door het bos te zien.
AMG energiesector

De cijfers van AMG

AMG heeft door de jaren heen hele wisselende cijfers laten zien. In 2012 en 2013 ging het bijvoorbeeld even wat minder goed met het bedrijf, maar nu gaat het alweer enkele jaren goed met de cijfers van de organisatie. In 2016 behaalde AMG maar liefst 971,1 miljoen dollar omzet. De winst van het bedrijf bedroeg in dat jaar maar liefst 41,57 miljoen dollar winst. Op dit moment werken er ongeveer 3000 mensen bij AMG.
Omdat de cijfers van AMG de afgelopen jaren niet erg stabiel zijn geweest, is het belangrijk deze goed in de gaten te houden als je in deze organisatie wil investeren. Alleen als een investering goed voelt, onder andere door goede cijfers, is het verstandig geld te steken in deze organisatie.

De koers van het aandeel AMG

In 2011 stond de koers van het aandeel AMG op 17 euro. In 2011 en 2012 ging de koers van het aandeel flink onderuit. Van 2012 tot 2014 schommelde de koers van het aandeel AMG zelfs tussen de 6 en 8 euro. Vanaf 2015 gaat het weer beter met het aandeel AMG. De actuele koers van het aandeel is 37 euro. Dit is beduidend hoger dan de koers van 2012 tot en met 2014.
Het is verstandig de koers van het aandeel AMG goed in de gaten te houden. Dit kun je erg eenvoudig via het internet doen. Hieronder kan je de actuele koers van het CFD aandeel AMG bekijken.

AMG CFD aandelen beleggen bij Plus500

Wil je op de korte termijn in CFD AMG aandelen investeren, ofwel hier op de korte termijn op handelen? Dan kun je in het bedrijf AMG investeren bij de online broker Plus500. Een groot voordeel van deze broker, is dat je ook met weinig geld kunt beleggen in AMG. Je kunt namelijk al vanaf 100 euro op jouw beleggingsaccount van Plus500 storten.
Deze broker is gespecialiseerd in CFD beleggen. Dit betekent dat je op koersstijgingen kunt speculeren, maar dat je ook kunt inzetten op een daling van het aandeel AMG. Ga je short, dan speculeer je namelijk op een koersdaling. Daalt de koers inderdaad, dan behaal je een positief resultaat. Klik hier om een gratis (demo) account te openen bij Plus500.

Aandelen AMG kopen

Je kan ook besluiten om een langere termijn investering te doen in AMG. Je kunt de aandelen dan aanschaffen via een online broker zoals DEGIRO. Wanneer je besluit om aandelen in AMG te kopen is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen:

  1. Onderzoek wat de huidige trend van het aandeel is
  2. Bekijk de laatste cijfers en bepaal of een investering aantrekkelijk is
  3. Kies voor welke koers je het aandeel wilt kopen en stel ook een koersdoel in
  4. Open de positie binnen DEGIRO en wacht tot het koersdoel wordt bereikt

aandeel amg kopen