Aandelen Andritz kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Andritz aandelen? Op deze pagina kan je direct Andritz aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Andritz. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Andritz raadplegen. Andritz is een aandeel uit Oostenrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Wiener Börse. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ANDR.VI.

Waar kan je Andritz aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Andritz kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Andritz?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Andritz. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Andritz?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Andritz? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Andritz is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Andritz.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Andritz

Sterke punten

 • Leidende positie in de markt: Andritz is een toonaangevend bedrijf in de industrie en heeft een sterke reputatie opgebouwd in verschillende sectoren.
 • Goede financiële resultaten: Het bedrijf heeft solide financiële resultaten laten zien en heeft in het verleden consistent winstgevendheid aangetoond.
 • Diversificatie van productaanbod: Andritz biedt een breed scala aan producten en diensten aan in verschillende sectoren, waardoor het minder kwetsbaar is voor economische schommelingen in een specifieke sector.
 • Innovatief vermogen: Andritz investeert aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling, wat het vermogen van het bedrijf om nieuwe technologieën en producten te ontwikkelen verbetert.

Zwakke punten

 • Afhankelijkheid van een beperkt aantal klanten: Andritz is afhankelijk van een beperkt aantal klanten voor een groot deel van zijn omzet, wat een risico kan vormen voor de financiële prestaties van het bedrijf als deze klanten afhaken.
 • Concurrentie in de markt: Andritz opereert in een competitieve markt en moet concurreren met andere bedrijven in dezelfde sector. Dit kan leiden tot prijsdruk en uitdagingen bij het behouden van klanten.
 • Onzekerheid in sommige markten: Het bedrijf opereert in sommige markten waar onzekerheid en politieke risico’s kunnen optreden, wat een negatieve invloed kan hebben op de financiële prestaties van het bedrijf.
 • Afhankelijkheid van grondstoffen: Andritz heeft bepaalde grondstoffen nodig om zijn producten te produceren en is afhankelijk van de beschikbaarheid en prijs van deze grondstoffen. Dit kan invloed hebben op de kosten en winstgevendheid van het bedrijf.

Over Andritz

Andritz is een Oostenrijkse fabriek en specialist in met name installatietechniek met het hoofdkwartier in Linz.  De naam dankt de fabriek aan de regio waarin het gevestigd is. Het hoofdkantoor staat echter in Wenen en op de beurs van Wenen staan ook de aandelen van Andritz genoteerd.  Andritz is met de jaren heel behoorlijk gegroeid en heeft momenteel meer dan 250 productie- en servicefaciliteiten. 

De aandelen van Andritz worden overigens verhandeld onder de noemer ANDR. Oprichter van het bedrijf was Joseph Korosi en een bekende dochteronderneming van Andritz is  Diatec SRL. 

aandeel andritz kopen

Wel of niet aandelen Andritz kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar het bedrijf waarin je wilt investeren. Een van de bedrijven waar je misschien aan denkt, is Andritz.

Er zijn enkele sterke punten van het bedrijf die de moeite van het overwegen waard zijn. Zo heeft Andritz een leidende positie in de markt en een goede reputatie in verschillende sectoren. Het bedrijf heeft ook solide financiële resultaten laten zien en biedt een breed scala aan producten en diensten aan, wat het minder kwetsbaar maakt voor economische schommelingen.

Aan de andere kant zijn er ook enkele zwakke punten van het bedrijf. Zo is Andritz afhankelijk van een beperkt aantal klanten voor een groot deel van zijn omzet, wat een risico kan vormen voor de financiële prestaties van het bedrijf. Ook opereert het bedrijf in een competitieve markt en zijn er politieke risico’s in sommige markten waarin het opereert.

Al met al is het belangrijk om een zorgvuldige afweging te maken voordat je besluit om te investeren in Andritz. Het is verstandig om het bedrijf en de markt goed te analyseren en te overwegen of de sterke punten opwegen tegen de zwakke punten. Vergeet ook niet om te investeren met een lange termijnvisie en niet teveel te focussen op korte termijn winst.