Aandelen Anglo American kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Anglo American aandelen? Op deze pagina kan je direct Anglo American aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Anglo American. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Anglo American raadplegen. Anglo American is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AAL-L.

Waar kan je Anglo American aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Anglo American kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Anglo American?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Anglo American. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Anglo American?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Anglo American? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Anglo American is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Anglo American.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Anglo American

Sterke punten:

  • Diversificatie: Anglo American heeft een divers portfolio van activiteiten, waaronder de productie van diamanten, koper, nikkel, ijzererts en steenkool.
  • Geografische spreiding: Het bedrijf heeft operaties in verschillende delen van de wereld, waaronder Zuid-Afrika, Australië, Brazilië en Peru.
  • Efficiënte productieprocessen: Anglo American maakt gebruik van moderne technologieën en efficiënte productieprocessen om de productiekosten laag te houden en de winstgevendheid te maximaliseren.

Zwakke punten:

  • Afhankelijkheid van grondstoffenprijzen: De inkomsten van Anglo American zijn sterk afhankelijk van de prijzen van de grondstoffen die ze produceren, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers.
  • Regelgevingsrisico’s: Het bedrijf opereert in verschillende landen met verschillende regelgevingsomgevingen, wat kan leiden tot risico’s op het gebied van naleving en boetes.
  • Ecologische en sociale uitdagingen: De activiteiten van Anglo American hebben invloed op het milieu en de gemeenschappen waarin ze actief zijn, wat kan leiden tot reputatierisico’s en operationele uitdagingen.

Over Anglo American

Anglo American is een Brits internationaal opererend bedrijf dat in de mijnbouw actief is. Het hoofdkantoor van de onderneming vind je in Londen. Anglo American geldt als de grootste producenten van platina en is ook een belangrijke producent van diamant.

Ook koper, nikkel en steenkool is iets dat in ruime mate door de onderneming geproduceerd wordt. De aandelen van het bedrijf staan op verschillende beurzen als LSE, AAL, JSE, AEL genoteerd, terwijl het ook een Fortune 100 component is. Oprichter van de succesvolle onderneming is Ernest Oppenheimer. De Beers is een van de voornaamste dochters.

aandeel anglo american kopen

Wel of niet aandelen Anglo American kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om in te investeren, vraag je je misschien af of Anglo American een goede keuze is. Het bedrijf is een van ’s werelds grootste producenten van mineralen en metalen, waaronder diamanten, koper en ijzererts. Maar is het ook een slimme investering?

Een van de sterke punten van Anglo American is de diversiteit van haar activiteiten. Het bedrijf opereert in verschillende delen van de wereld en produceert verschillende grondstoffen, waardoor het beter bestand is tegen schommelingen in de markt. Bovendien gebruikt Anglo American moderne technologieën en efficiënte productieprocessen om de kosten laag te houden en de winstgevendheid te maximaliseren.

Aan de andere kant heeft het bedrijf ook te maken met uitdagingen, waaronder volatiliteit in de grondstoffenprijzen, regelgevingsrisico’s en milieukwesties. Dit kan leiden tot onzekerheid bij beleggers.

Als je overweegt om te investeren in Anglo American, is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen naar het bedrijf en de sector als geheel. Het kan ook verstandig zijn om professioneel advies in te winnen voordat je besluit om te investeren.

Uiteindelijk is de beslissing om wel of niet te investeren in Anglo American aan jou. Het is belangrijk om te overwegen of het bedrijf past bij jouw financiële doelen en risicobereidheid. Vergeet niet dat elke investering risico’s met zich meebrengt, dus investeer alleen geld dat je bereid bent te verliezen.