Aandelen ANZ kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in ANZ aandelen? Op deze pagina kan je direct ANZ aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in ANZ. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel ANZ raadplegen. ANZ is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ANZ.CHA.

Waar kan je ANZ aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel ANZ kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel ANZ?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel ANZ. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in ANZ?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van ANZ? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in ANZ is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in ANZ.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse ANZ

Sterke punten:

  • Grote speler in de bankensector: ANZ is een van de grootste banken in Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt en is goed gepositioneerd om te profiteren van groeimogelijkheden.
  • Diversificatie van inkomsten: ANZ heeft een breed scala aan diensten en producten, waaronder consumentenbankieren, zakelijke bankieren, vermogensbeheer en verzekeringen. Dit helpt om de inkomsten te diversifiëren en de risico’s te spreiden.
  • Efficiëntie: ANZ heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. Dit heeft geleid tot een hogere winstgevendheid en betere financiële prestaties.

Zwakke punten:

  • Belangrijke blootstelling aan de Australische economie: ANZ is sterk afhankelijk van de Australische economie, wat betekent dat het kwetsbaar is voor economische schommelingen en risico’s. Dit kan van invloed zijn op de prestaties van het bedrijf en de aandelenkoers.
  • Risico’s in de bankensector: De bankensector is onderhevig aan verschillende risico’s, waaronder kredietrisico, renterisico en regelgevingsrisico. ANZ is niet immuun voor deze risico’s en kan negatief worden beïnvloed door ongunstige omstandigheden in de markt.
  • Concurrentie: ANZ opereert in een zeer competitieve markt en concurreert met andere grote banken in Australië en Nieuw-Zeeland. Dit kan druk uitoefenen op de marges en de winstgevendheid van het bedrijf.

Over ANZ

ANZ staat voor de Australia en New Zealand Banking Group. Het is een multi-nationaal actieve bank en financieel dienstverlener. Het hoofdkwartier vind je terug in Melbourne, Australië  De bank wordt gezien als de een na grootste bank als gekeken wordt naar activa. De bank is wat betreft de marktkapitalisatie de twee na grootste bank van Australië. 

De bank werd overigens in 1835 al opgericht. Dit gebeurde in Londen, Engeland. De aandelen van de onderneming worden verhandeld onder de noemer ANZ.  ANZ Bank New Zealand en One Path gelden als de bekendste dochters van ANZ. 

aandeel anz kopen

Wel of niet aandelen ANZ kopen?

Overweeg je om te investeren in aandelen en vraag je je af of ANZ een goede keuze is? Het is begrijpelijk dat je twijfels hebt, want het is belangrijk om weloverwogen beslissingen te nemen bij het beleggen van je geld.

ANZ is een van de grootste banken in Australië en Nieuw-Zeeland en biedt een breed scala aan bankdiensten aan, waaronder consumentenbankieren, zakelijke bankieren en vermogensbeheer. Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt en heeft in het verleden solide financiële resultaten behaald.

Maar zoals bij elke investering zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen. Zo kan de markt volatiel zijn en kan het rendement op je investering onvoorspelbaar zijn. Het is belangrijk om je goed te informeren en het bedrijf grondig te analyseren voordat je besluit om te investeren.

Of het kopen van ANZ-aandelen een goede keuze is, hangt af van je persoonlijke doelen, risicobereidheid en beleggingsstrategie. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je besluit om te investeren in aandelen. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen en je geld op de juiste manier investeren.