Aperam aandelen kopen: analyse & koers

Er zijn vele grote bedrijven waar je (een deel van) jouw vermogen in kunt steken door aandelen aan te schaffen. Ook kun je geld verdienen door te speculeren op een koersstijging of koersdaling bij deze bedrijven door middel van CFD beleggen. Eén van de bedrijven waar je je op deze manier mee bezig kunt houden als belegger, is het bedrijf Aperam.

Algemene informatie over het bedrijf

Aperam is een van de grootste producenten van roestvaststaal ter wereld. Het bedrijf heeft maar liefst zes fabrieken, in drie verschillende landen. Zo is het bedrijf actief in België, maar ook in Frankrijk en Brazilië. Op dit moment werken er bijna 10.000 mensen bij de organisatie.Beleggen in Aperam

De actuele cijfers van Aperam

Voor je in Aperam gaat beleggen, is het goed om je te verdiepen in de actuele cijfers van deze organisatie. In 2016 maakte Aperam maar liefst 4265 miljoen dollar omzet. Het bedrijfsresultaat was in dat jaar 317 miljoen dollar. Het nettoresultaat van 2016 bedroeg 214 miljoen dollar. Je kunt dus zeker stellen dat Aperam het goed doet op de internationale markt voor roestvaststaal.

De koers van het aandeel Aperam

Het aandeel Aperam is sinds 2011 genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam, Luxemburg en Parijs. Sinds 2017 maakt het aandeel ook deel uit van de Belgische aandelenindex BEL 20.

Je kunt de actuele koers van het aandeel Aperam eenvoudig en snel online checken. Hieronder kan je de koers van het CFD aandeel Aperam realtime laten zien. Wil je Aperam aandelen aan jouw portefeuille toevoegen? Dan is het interessant om aandelen te kopen als de koers laag is. Je verkoopt de aandelen vervolgens als de koers hoger is. Hoe hoger de koers, des te hoger jouw winst.
Probeer voor het bepalen van het juiste instapmoment patronen te herkennen. De koers van Aperam zal niet in een rechte lijn omhoog of omlaag bewegen. Wanneer de koers voornamelijk stijgt is het bijvoorbeeld aantrekkelijk om te kopen in de lichte dalingen.
a

Investeren in Aparam

Het is ook mogelijk om een lange termijn investering te doen in Aparam. Hiervoor heb je een account nodig bij een moderne, online broker. In het overzicht aandelen brokers vind je een duidelijk overzicht van de beste partijen om in aandelen te handelen.

Over Aperam

Het zeer bekende Aperam is de op vijf na grootste roestvast staalproducent ter wereld. Het heeft fabrieken in zes landen, onder meer in België, Frankrijk en Brazilië. Belangrijkste concurrenten van Aperam zijn het Finse Outokumpa en het Spaanse Acerinox. De aandelen van de onderneming worden verhandeld  als APAM op de beurs van Amsterdam.
De familie Mittal, ook eigenaar van die andere grote staalproducent Arcelor Mittal, is eigenaar van Aperam. Het bedrijf staat officieel ingeschreven in Luxemburg en bestaat sinds 2011. In Recyco en in Aperam Sourcing heeft Aperam twee bekende dochteronderneming. 

aandeel aperam kopen