Arcadis aandelen kopen

Er zijn diverse grote bedrijven in Nederland. Een groot aantal van deze bedrijven is actief op de beurs. Dit betekent dat je in deze bedrijven kunt investeren. Door aandelen van de organisatie te kopen, maar ook door je bezig te houden met CFD beleggen.
Op deze pagina lees je meer over Arcadis aandelen kopen. Zo lees je wat het bedrijf Arcadis precies doet en hoe het bedrijf presteert, maar ook hoe je bij de online broker Plus500 in CFD’s van dit bedrijf kunt investeren.

Algemene informatie over het bedrijf

Arcadis is een Nederlands advies- en ingenieursbedrijf. Misschien ken je deze organisatie wel onder de naam Nederlandsche Heidemaatschappij, Heidemaatschappij of Heidemij. Tot 1997 werd het bedrijf namelijk ook wel aangeduid met deze bedrijfsnamen.
Arcadis is een advies-, ingenieurs-, ontwerp- en projectmanagementorganisatie. Het bedrijf houdt zich bezig met projecten op het gebied van infrastructuur, maar ook op het gebied van water, milieu en gebouwen in het algemeen.
Over het algemeen doet het bedrijf Arcadis het dus goed in periodes waarin veel gebouwd wordt. Dit is voornamelijk het geval wanneer het goed gaat met de economie. De koers van Arcadis hangt dan ook samen met de algemene staat van de economie binnen Nederland.
Beleggen in Arcadis

De actuele cijfers van Arcadis

In 2016 bedroeg de omzet van Arcadis 2468 miljoen euro. Het nettoresultaat van het bedrijf bedroeg datzelfde jaar maar liefst 65,6 miljoen euro. Dit zijn mooie cijfers, maar in het verleden heeft Arcadis wel iets beter gepresteerd. In 2015 was de omzet bijvoorbeeld 2597 miljoen euro en bedroeg het nettoresultaat van het bedrijf 101,0 miljoen euro. Toch heeft het aandeel Arcadis een positief koopadvies.

De actuele Arcadis koers

Voor je in Arcadis gaat investeren, is het goed om je te verdiepen in deze organisatie. Niet alleen door te achterhalen wat Arcadis doet en hoeveel het bedrijf hiermee verdient, maar ook door de actuele Arcadis koers te checken. Dit kan je eenvoudig doen door naar de grafiek op deze pagina te kijken. Je ziet daar ook het algemene sentiment tussen kopers en verkopers.
Wil je één of meerdere Arcadis aandelen aan jouw portefeuille toevoegen? Dan is het verstandig de aandelen aan te schaffen als de koers van het bedrijf laag staat. Vervolgens verkoop je de aandelen als de koers hoog staat, om hopelijk veel winst te maken.
Om dit te bewerkstelligen moet je natuurlijk wel de koers enigszins kunnen voorspellen. Dit kan je doen door het nieuws in de gaten te houden. Een eventuele overname kan de koers bijvoorbeeld sterk beïnvloeden. Je kunt ook kijken naar de koersbewegingen op de grafiek en aan de hand van vaste patronen voorspellingen maken.

Beleggen in Arcadis bij Plus500

Je kunt eenvoudig online beleggen in Arcadis bij een broker als Plus500. Deze broker is gespecialiseerd in CFD beleggen. Bij deze vorm van beleggen profiteer je van alle soorten koersontwikkelingen, zowel positief als negatief. Dit doe je door short of long te gaan op een specifiek aandeel.
Ga je short, dan speculeer je op een koersdaling. Daalt de koers van een aandeel inderdaad, dan behaal je een goed resultaat. Je hebt ook de mogelijkheid om te kopen. Wanneer je koopt behaal je een positief resultaat zodra de koers stijgt.
Door de hefboom van het CFD beleggen kan je ook met een klein bedrag een serieuze belegging openen. Ga je long, dan verwacht je een koersstijging. Als de koers van het betreffende aandeel inderdaad stijgt, dan behaal je een positief resultaat. Wanneer de koers niet stijgt behaal je juist een verlies. Bij Plus500 kun je op deze manier ook in Arcadis beleggen.

Oefenen met een demo-account

Heb je totaal geen ervaring met CFD beleggen? Dan is het verstandig om jezelf eerst wegwijs te maken in de beleggingswereld van Plus500. Dit doe je met een gratis demo-account, waarmee je met een fictief vermogen belegt. Ben je klaar om echt te beleggen in Arcadis? Dan zet je jouw account om in een echt beleggingsaccount. Vervolgens stort je hier minimaal 100 euro aan beleggingsgeld op.

Aandelen Arcadis kopen

Het is ook mogelijk om aandelen Arcadis te kopen. Dit kan je doen bij de broker DEGIRO. Bij DEGIRO stel je eenvoudig een prijs in waartegen je het aandeel wilt aanschaffen. DEGIRO is een goede partij om te investeren in Arcadis: de tarieven liggen namelijk lager dan bij andere aanbieders.

Over Arcadis

Arcadis is een Nederlands advies en ingenieursonderneming met het hoofdkantoor in Amsterdam. Het uitvoerende kantoor voor Nederland daarentegen staat in Arnhem.  Arcadis is wereldwijd actief op het gebied van infrastructuur, gebouwde omgeving en water en milieu De aandelen worden openbaar verhandeld als ARCAD op de beurs in Amsterdam.
Arcadis is opgericht in 1888 en het heeft in Hyder Consulting en EC Harris twee dochterondernemingen. Tot 1997 stond Arcadis beter bekend als Nederlandse Heidemaatschappij of Heidemij. De ideële vereniging die ontstond 1972 heet overigens nog steeds gewoon Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij.