ArcelorMittal aandelen kopen

Wil je in het aandeel van een groot bedrijf beleggen? Dan is ArcelorMittal aandelen kopen wellicht iets voor jou. Meer over de organisatie ArcelorMittal en het beleggen in dit bedrijf, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

ArcelorMittal is de grootste staalproducent van de wereld. Het bedrijf ontstond in 2006 door een fusie van Arcelor en Mittal Steel: twee grote bedrijven in de staalproductie sector. ArcelorMittal heeft maar liefst 61 vestigingen, in 27 verschillende landen. Er zijn ruim 200.000 mensen in dienst bij het bedrijf. Ongeveer 40 procent van de werknemers van ArcelorMittal werkt in Europa.
In 2015 produceerde ArcelorMittal 92,5 miljoen ton aan staal. Het staal dat ArcelorMittal produceert, wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van auto’s en witgoed.
De koers van ArcelorMittal is betrekkelijk eenvoudig te volgen. De koers van ArcelorMittal wordt namelijk voornamelijk bepaald door de vraag en het aanbod van staal. Het staal dat geproduceerd wordt door ArcelorMittal wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van auto’s en witgoed. Wanneer de vraag naar deze producten stijgt, neemt de vraag naar het staal toe. Dit leidt vervolgens weer tot winst.
Het is daarom verstandig om een analyse te maken van het economische toekomstperspectief. Wanneer dit perspectief positief is, is de kans groter dat de koers van het bedrijf verder stijgt.
Beleggen in Arcelor Mittal

De actuele cijfers van ArcelorMittal

De meest actuele cijfers die ArcelorMittal bekend heeft gemaakt, gaan over het jaar 2015. In dit jaar maakte het bedrijf 63,3 miljard dollar winst en bedroeg het nettoresultaat van de staalproducent maar liefst 7,9 miljard euro. Dat jaar waren er ruim 209.000 medewerkers in dienst bij ArcelorMittal. Je kunt de jaarlijkse rapporten hier opvragen.

De actuele ArcelorMittal koers

ArcelorMittal is genoteerd aan de Amsterdamse AEX-index. Het bedrijf is goed voor een weging van 2,16 procent.
Het aandeel ArcelorMittal vertoont een volatiel beeld. In 2008 daalde het aandeel flink, namelijk met 67 procent. In 2009 steeg de waarde van het aandeel weer flink, namelijk met 85 procent. In 2011 was er weer een daling, toen van 51 procent. Investeer je in het aandeel ArcelorMittal, dan moet je continu op je hoede zijn. Het aandeel kan onverwachts flink stijgen, maar ook flink dalen. Dit alles gebeurt doorgaans onder invloed van de economische situatie.
De actuele ArcelorMittal koers kun je eenvoudig en snel online checken. Er zijn diverse websites die de koers van dit bedrijf realtime laten zien. De realtime koers van het bedrijf is voor jou als belegger het interessantst, simpelweg omdat deze koers een actueel beeld van de waarde van het ArcelorMittal aandeel laat zien. Op deze pagina vind je ook een grafiek met de actuele CFD koers van het aandeel ArcelorMittal.
Ben je op zoek naar een belegging met grote, maar redelijk voorspelbare koersbewegingen? Dan is het aandeel ArcelorMittal zeker interessant voor jou. Doe je liever een wat stabielere investering? Dan kun je beter in een aandeel investeren dat minder sterk reageert op de marktontwikkelingen.

Online beleggen in ArcelorMittal

Bij de online broker Plus500 kun je met CFD’s beleggen in het aandeel ArcelorMittal. Deze broker is gespecialiseerd in CFD beleggen. Bij deze vorm van beleggen kun je op koersstijgingen speculeren, maar ook op koersdalingen. Dit betekent dat je geld kunt verdienen bij iedere mogelijke koersbeweging van het aandeel ArcelorMittal. En omdat dit aandeel veel koersbewegingen laat zien, is dit zeker interessant.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen of heb je nog nooit geld belegd bij de broker Plus500? Dan raden wij je aan om eerst een demo-account aan te maken bij deze broker. Met een demo-account beleg je gratis, met een fictief vermogen. Als dit goed gaat en je goed bevalt, zet je jouw demo-account om naar een echt beleggingsaccount. Nu kun je geld storten en echt beleggen in het aandeel ArcelorMittal.
Het is bij dit aandeel verstandig om de aandelen die je daadwerkelijk fysiek gekocht hebt te verkopen wanneer het economisch slechter gaat. Je kunt vervolgens speculeren op een daling zodat je ook de beweging omlaag meepakt. Vervolgens kan je de aandelen weer fysiek opkopen via een online broker zodat je ook de koerswinst op de langere termijn meepakt.

Over Arcelor Mittal

Arcelor Mittal is een staalproducent. Sterker nog; het is de grootste staalproducent ter wereld. De onderneming levert elk jaar 96 miljoen ton staal. Arcelor Mittal heeft ondertussen dertig vestigingen in 6 landen en is in België rijk vertegenwoordigd met vestigingen in Gent, Genk, Geel en Luik. Eigenaar van de onderneming is Lakshmi Mittal uit India.
Officieel is het hoofdkantoor gevestigd in Luxemburg. Het belangrijkste kantoor vind je echter in Londen.  In Arcelor Mittal Brasil heeft het een bekende dochteronderneming. De staalproducent  ontstond in 2006 na een fusie van Arcelor en Mittal Steel.