ASML aandelen kopen: analyse & koers

ASML aandelen zijn erg geliefd bij particuliere beleggers. Dit is niet voor niets, want de aandelen hebben van 2011 tot 2016 een koersstijging van maar liefst 135 procent laten zien. Ook vandaag de dag doet het aandeel ASML het nog hartstikke goed. Een investering in ASML kan dan ook zeker een goede investering zijn.

Algemene informatie over het bedrijf

Voor we je meer vertellen over het beleggen in ASML, is het goed om te weten wat dit bedrijf precies doet. ASML is een Nederlands hightechbedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het produceren van machines voor de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf maakt voornamelijk steppers en scanners. Deze worden vervolgens gebruikt bij het maken van chips. De meeste klanten van ASML zijn dan ook chipproducenten.
Beleggen in ASML

De actuele cijfers van ASML

In 2017 bedroeg de omzet van ASML 9,05 miljard euro. Het nettoresultaat van dat jaar kwam uit op het mooie bedrag van 2,12 miljard euro. De omzet en winst van ASML zijn al enkele jaren aan het stijgen, namelijk al vanaf het jaar 2013. Op dit moment heeft ASML ruim 16.000 werknemers. Ook het aantal werknemers is al enkele jaren aan het stijgen. Het gaat simpelweg al vele jaren goed met ASML.

De actuele ASML koers

Je kunt de actuele koers van het aandeel ASML eenvoudig en snel online checken. Is de koers laag? Dan kun je ervoor kiezen ASML aandelen aan te schaffen. Als de koers hoog is, kun je deze aandelen verkopen.
Hieronder kan je de actuele koers van het CFD aandeel ASML bekijken:

CFD beleggen in ASML

Bij Plus500 kun je met minimaal 100 euro beginnen met beleggen. Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Oefen dan eerst eens met een gratis demo-account. Met dit account speculeer je geen echt geld op een koersstijging of koersdaling, maar beleg je met een fictief vermogen. Als dit goed gaat, kun je met echt geld beleggen. Dit doe je door jouw demo-account om te zetten in een echt account.

Ook aandelen kopen?

Wil je ook fysiek aandelen in ASML kopen? Dan heb je een account nodig bij een Nederlandse aandelen broker. Een goed voorbeeld van een partij alwaar je aandelen kunt kopen is DEGIRO. Bij DEGIRO kan je binnen enkele minuten een volledig account openen. Geld storten kan via iDEAL en binnen enkele seconden ben je klaar om je belegging uit te voeren. Klik hier om een gratis account te openen bij DEGIRO.

Over ASML

ASML is een joint venture van ASM en Philips. Het bedrijf ging in 1995 naar de beurs. Aandelen ASML worden openbaar verhandeld als AMS op de Amsterdamse beurs. In 1984 kreeg de fusie gestalte, iets dat zich afspeelde in Eindhoven. Bekende dochters van ASML zijn Cymer Hermes Microvision. 

ASML is een hightechbedrijf. Het levert met name machines voor de halfgeleiders industrie en dan specifiek steppers en scanners, producten die noodzakelijk zijn bij het maken van chips, niet te verwarren met het zoutje uiteraard.  Chips producenten zijn dan ook in hoofdzaak de klanten van ASML. 

aandeel asml kopen