ASR aandelen kopen: analyse & koers

Er zijn diverse grote verzekeringsmaatschappijen actief in Nederland. ASR is een van deze bedrijven. Omdat het bedrijf beursgenoteerd is, kun je als particuliere belegger ASR aandelen kopen. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

De organisatie ASR heet voluit ASR Nederland. Dit is een beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep, die de merk ASR, de Amersfoortse, Ardanta, Ditze en Europeesche Verzekeringen onder zich heeft. Een deel van de aandelen van ASR zijn in handen van de Nederlandse staat. Het gaat om een percentage van 21 procent. De andere aandelen zijn in handen van beleggers, waaronder ook particulieren.
ASR biedt schade- en levensverzekeringen aan. Denk hierbij aan inboedelverzekeringen, maar ook aan autoverzekeringen. Ook kun je bij ASR geld sparen en geld beleggen. Bezoek de website van ASR om direct de producten van het bedrijf in te zien.
ASR aandelen kopen

De actuele cijfers van ASR

In 2017 bedroeg de omzet van ASR Nederland 3920 miljoen euro. Het nettoresultaat van het bedrijf was in dat jaar 908 miljoen euro. Op dit moment werken er ongeveer 3500 mensen bij het bedrijf.
De cijfers van ASR zijn al enkele jaren vrij stabiel. In 2016 waren de cijfers iets hoger dan in 2017, maar het gaat om een klein verschil. De cijfers van de jaren ervoor liggen ook in de buurt van de actuele cijfers van het bedrijf.

Beoordelen van een verzekering

Het kan lastig zijn om de echte waarde van een verzekeraar als ASR vast te stellen. Verzekeraars verdienen onder andere geld door de premies die mensen betalen te investeren. Ook rekenen ze bijvoorbeeld transactiekosten. Het verdienmodel is duidelijk, maar dit verdienmodel brengt ook de nodige risico’s met zich mee.
Een verzekeringsbedrijf staat of valt namelijk met het juist berekenen van de kosten en de te vragen premies. Verzekeringen zijn complex en wiskundige modellen moeten worden gebruikt om vast te stellen hoeveel geld er binnen een bepaalde periode moet worden uitbetaald.
Wanneer het bedrijf vervolgens een verkeerde berekening maakt dan kan dit het bedrijf ernstig schaden. Wanneer de premies van bijvoorbeeld een levensverzekering te laag uitvallen dan kan dit op een later moment een enorme kostenpost vormen. Een verzekeraar kan dan zelfs failliet gaan!
Over het algemeen dalen koersen in ieder geval flink wanneer een verzekeraar plotseling een erg grote som moet uitkeren. Dit drukt de winst immers enorm!

De actuele ASR koers

Wil je in ASR beleggen door ASR aandelen te kopen? Dan is het verstandig eerst de actuele ASR koers te checken. Dit kun je eenvoudig en snel via onze website doen. Is de koers laag? Dan is het interessant om aandelen te kopen. In dit geval zijn de aandelen van ASR namelijk redelijk voordelig.
Is de koers hoog? Dan kun je beter even wachten met het aanschaffen van ASR aandelen. Heb je al aandelen van ASR in je bezit, dan is dit het moment om deze met winst te verkopen. Hoe hoger de koers, des te hoger jouw winst. Zeker als je de aandelen bij een lage koers hebt gekocht, kun je bij een hoge koers veel winst maken.

CFD beleggen bij Plus500

Je kunt in ASR investeren door ASR aandelen te kopen bij bijvoorbeeld DEGIRO. Je kunt er echter ook voor kiezen om te beleggen door middel van een CFD. Dit doe je bij een online broker als Plus500. Als je belegt in het CFD aandeel van ASR, kun je goede resultaten behalen bij alle soorten koersschommelingen. Zo kan je speculeren op een stijging van de koers van ASR, maar ook op een daling.
Bij CFD beleggen speculeer je op de koersbewegingen van het aandeel ASR. Verwacht je een stijging? Dan neem je een long positie aan. Verwacht je een daling in de ASR koers? Dan neem je een short positie aan. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een goed resultaat. En omdat je bij CFD beleggen van een hefboom profiteert, kan je ook met een klein bedrag een goede positie innemen op het aandeel.
Je kunt bij Plus500 direct beleggen met geld, maar je kunt ook gratis oefenen met beleggen. Dit doe je door een demo-account aan te maken bij de broker. Je kunt het demo-account zo lang gebruiken als je zelf wil. Het mooie aan het demo account is dat je de mogelijkheden onbeperkt kunt uitproberen met een fictief bedrag van €40.000. Op die manier ontdek je of beleggen in aandelen wat voor jou is.