Aandelen AstraZeneca (UK) kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in AstraZeneca (UK) aandelen? Op deze pagina kan je direct AstraZeneca (UK) aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in AstraZeneca (UK). Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel AstraZeneca (UK) raadplegen. AstraZeneca (UK) is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AZN-L.

Waar kan je AstraZeneca (UK) aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel AstraZeneca (UK) kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel AstraZeneca (UK)?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel AstraZeneca (UK). Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in AstraZeneca (UK)?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van AstraZeneca (UK)? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in AstraZeneca (UK) is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in AstraZeneca (UK).

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse AstraZeneca (UK)

Sterke punten:

 • Wereldwijd toonaangevend in de farmaceutische industrie: AstraZeneca is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld en heeft een sterke reputatie in de ontwikkeling van geneesmiddelen.
 • Divers portfolio: Het bedrijf heeft een breed scala aan producten, waaronder geneesmiddelen voor oncologie, cardiologie en ademhalingsaandoeningen.
 • Grote aanwezigheid in opkomende markten: AstraZeneca heeft een sterke aanwezigheid in opkomende markten, waaronder China en India, wat zorgt voor groeimogelijkheden.
 • Solide financiële prestaties: Het bedrijf heeft solide financiële prestaties en een sterke balans.

Zwakke punten:

 • Regelgevingsrisico’s: AstraZeneca is afhankelijk van goedkeuringen van regelgevende instanties voor zijn producten en heeft te maken met risico’s van veranderende regelgeving.
 • Competitieve markt: De farmaceutische industrie is zeer competitief, met grote concurrenten zoals Pfizer en Merck. AstraZeneca moet daarom blijven innoveren om concurrerend te blijven.
 • Afhankelijkheid van een klein aantal producten: Een groot deel van de omzet van AstraZeneca komt uit een klein aantal producten, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor tegenvallers in de ontwikkeling of verkoop van deze producten.
 • Beperkte pijplijn: Het bedrijf heeft in vergelijking met sommige concurrenten een beperkte pijplijn met nieuwe producten in ontwikkeling.

Over AstraZeneca (UK)

AstraZeneca UK is een farmaceutisch bedrijf dat medicijnen voor hart en stofwisselingsziekten en voor ademhalingsproblemen ontwikkelt, produceert en ook verkoopt. AstraZeneca UK helpt met het ontwikkelen van medicijnen ook mensen met gastro-intestinale problemen.

Tot de klantenkring van het bedrijf behoren vooral- of beter: louter – Engelse bedrijven. AstraZeneca UK werd in 1998 opgericht en de meest voorname dochter is wel AstraZeneca Treasury Limited. Bij de onderneming draait echt alles om wetenschap. Met de werkwijze wil AstraZeneca UK volgens eigen zeggen ook ‘de wetenschap naar Engeland halen’.

aandeel astrazeneca kopen

Wel of niet aandelen AstraZeneca (UK) kopen?

Ben je op zoek naar een aandeel om in te investeren? Dan is AstraZeneca misschien wel een interessante optie. Dit Britse farmaceutische bedrijf is vooral bekend geworden vanwege de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19. Maar is het ook verstandig om nu aandelen van AstraZeneca te kopen?

Aan de ene kant heeft AstraZeneca de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft een indrukwekkend portfolio van geneesmiddelen en heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Ook heeft het bedrijf een goede positie op de markt voor oncologische geneesmiddelen.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van AstraZeneca. Zo heeft het bedrijf de afgelopen tijd te maken gehad met verschillende tegenvallers, zoals problemen met de productie van het COVID-19 vaccin en een patentgeschil met een concurrent. Dit kan mogelijk leiden tot dalende winstcijfers en een negatief effect op de aandelenkoers.

Al met al lijkt AstraZeneca op dit moment een redelijk goede investering, maar het is belangrijk om goed te blijven letten op ontwikkelingen binnen het bedrijf en de markt. Het kopen van aandelen blijft immers altijd een risicovolle onderneming.