Aandelen AstraZeneca kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in AstraZeneca aandelen? Op deze pagina kan je direct AstraZeneca aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in AstraZeneca. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel AstraZeneca raadplegen. AstraZeneca is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Zweedse Kroon aan de Stockholm Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AZN-ST.

Waar kan je AstraZeneca aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel AstraZeneca kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel AstraZeneca?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel AstraZeneca. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in AstraZeneca?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van AstraZeneca? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in AstraZeneca is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in AstraZeneca.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse AstraZeneca

Sterke punten:

  • Portfolio van producten: AstraZeneca heeft een breed scala aan geneesmiddelen en vaccins, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van slechts enkele producten.
  • Investeringen in R&D: Het bedrijf besteedt aanzienlijke middelen aan onderzoek en ontwikkeling, wat de ontwikkeling van innovatieve producten en behandelingen mogelijk maakt.
  • Grote aanwezigheid op de markt: AstraZeneca is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld en heeft een sterke aanwezigheid in verschillende markten.

Zwakke punten:

  • Afhangen van enkele producten: Het bedrijf is nog steeds afhankelijk van enkele belangrijke producten, waaronder het coronavaccin, voor een groot deel van zijn inkomsten.
  • Regelgevende risico’s: De farmaceutische sector wordt sterk gereguleerd en AstraZeneca kan te maken krijgen met verschillende uitdagingen en risico’s op het gebied van regelgeving, waaronder goedkeuring van nieuwe producten en patentuitdagingen.
  • Concurrentie: AstraZeneca opereert in een zeer competitieve sector en moet concurreren met andere grote farmaceutische bedrijven voor marktaandeel en inkomsten.

Over AstraZeneca

AstraZeneca is een Brits Zweedse multinational en een farmaceutisch bedrijf dat de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg timmerde. AstraZeneca is een Public Limited Company en de onderneming is ondertussen een Fortune 100 bedrijf geworden. De aandelen worden verhandeld in Stockholm en in Londen. De aandelen op de beurs in Londen worden overigens verhandeld als AZN.

Londen is de plaats waar het hoofdkwartier van het bedrijf staat, al bevindt de O&O afdeling zich in het Zweedse Sodertalje. AstraZeneca bestaat al sinds 1999 en bekende dochtermaatschappijen zijn Medlmmune en zeker ook Pearl Therapeutics.

aandeel astrazeneca kopen

Wel of niet aandelen AstraZeneca kopen?

Ben jij van plan om aandelen te kopen en vraag je je af of AstraZeneca een goede keuze is? Dat is een terechte vraag, want het bedrijf heeft de afgelopen tijd flink wat media-aandacht gekregen vanwege de ontwikkeling en productie van hun COVID-19 vaccin.

Het is belangrijk om te realiseren dat de aandelenmarkt altijd een zekere mate van risico met zich meebrengt. Dit geldt ook voor AstraZeneca. Het bedrijf heeft een sterke positie in de farmaceutische industrie en heeft in de afgelopen jaren ook een aantal belangrijke overnames gedaan. Dit kan op de lange termijn positief uitpakken voor de aandelenkoers.

Aan de andere kant heeft het bedrijf ook te maken gehad met tegenslagen, zoals de tijdelijke stopzetting van hun COVID-19 vaccin vanwege veiligheidsproblemen. Dit kan een negatieve invloed hebben op het vertrouwen van beleggers.

Als je besluit om te investeren in AstraZeneca, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar het bedrijf en de ontwikkelingen in de industrie te blijven volgen. Houd ook rekening met de mogelijke risico’s en volatiliteit van de aandelenmarkt. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen voordat je besluit om te investeren.