Aandelen ASX kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in ASX aandelen? Op deze pagina kan je direct ASX aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in ASX. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel ASX raadplegen. ASX is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ASX.CHA.

Waar kan je ASX aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel ASX kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel ASX?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel ASX. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in ASX?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van ASX? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in ASX is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in ASX.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse ASX

Sterke punten

 • Grote beurs: ASX is de belangrijkste beurs van Australië en heeft een sterke reputatie als betrouwbare beurs.
 • Stabiele groei: De Australische economie is stabiel en groeit gestaag, wat bijdraagt aan de stabiliteit van de beurs.
 • Diversiteit: ASX biedt een breed scala aan beleggingsmogelijkheden, waardoor het aantrekkelijk is voor verschillende soorten beleggers.
 • Goede regulering: De beurs wordt goed gereguleerd door de Australische overheid, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid en transparantie van de beurs.

Zwakke punten

 • Beperkte groei: De groei van de Australische economie is de afgelopen jaren beperkt geweest, wat kan leiden tot minder beleggingskansen.
 • Afhankelijkheid van grondstoffen: De Australische economie is sterk afhankelijk van de export van grondstoffen, wat kan leiden tot schommelingen in de beurs als gevolg van veranderingen in de grondstoffenmarkt.
 • Concurrentie: ASX heeft te maken met concurrentie van andere beurzen, zowel in Australië als wereldwijd.
 • Gevoeligheid voor internationale gebeurtenissen: Als gevolg van de globalisering kan de beurs worden beïnvloed door gebeurtenissen in andere delen van de wereld.

Wel of niet aandelen ASX kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om in te investeren, dan is ASX misschien wel iets voor jou. ASX is de afkorting van de Australian Securities Exchange, de belangrijkste beurs van Australië. Het is een van de belangrijkste financiële instellingen in Australië en heeft een sterke reputatie als betrouwbare beurs.

Maar voordat je besluit om aandelen ASX te kopen, zijn er een aantal dingen die je moet overwegen. Ten eerste moet je kijken naar de financiële prestaties van het bedrijf. Hoe heeft het bedrijf gepresteerd in het verleden en wat zijn de vooruitzichten voor de toekomst?

Ten tweede moet je kijken naar de markt voor beleggingen en de economische situatie van Australië. Is de markt in opkomst of neemt deze juist af? Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het bepalen van je investeringsbeslissing.

Als je deze factoren in overweging neemt, kan het een goed idee zijn om aandelen ASX te kopen. Het is een belangrijke speler in de Australische financiële markt en heeft een sterke reputatie. Maar zoals bij alle investeringen, moet je je eigen onderzoek doen en je investeringsbeslissingen maken op basis van je eigen financiële situatie en doelstellingen.