Aandelen Atlas Arteria kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Atlas Arteria aandelen? Op deze pagina kan je direct Atlas Arteria aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Atlas Arteria. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Atlas Arteria raadplegen. Atlas Arteria is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ALX.CHA.

Waar kan je Atlas Arteria aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Atlas Arteria kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Atlas Arteria?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Atlas Arteria. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Atlas Arteria?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Atlas Arteria? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Atlas Arteria is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Atlas Arteria.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Atlas Arteria

Sterke punten Atlas Arteria

  • Geografische diversificatie: Atlas Arteria heeft een diverse portefeuille van snelwegactiva in verschillende landen, wat helpt om het risico te spreiden.
  • Stabiele inkomstenstroom: Het bedrijf genereert stabiele inkomsten uit tolheffing en heeft lange termijn concessies voor de meeste van zijn activa.
  • Financiële stabiliteit: Atlas Arteria heeft een solide financiële positie met een sterke balans en een goede liquiditeit.

Zwakke punten Atlas Arteria

  • Regelgevingsrisico: Het bedrijf is afhankelijk van overheidsbeleid en regelgeving, die kunnen veranderen en van invloed kunnen zijn op de inkomsten en activiteiten van het bedrijf.
  • Gevoeligheid voor economische cycli: De vraag naar tolwegen kan dalen tijdens economische recessies, wat kan leiden tot lagere inkomsten en winst voor het bedrijf.
  • Valutarisico: Atlas Arteria is actief in verschillende landen, wat betekent dat het blootgesteld kan worden aan valutarisico’s als gevolg van wisselkoersschommelingen.

Over Atlas Arteria

Atlas Arteria was voorheen bekend as Macquarie Atlas Roads. Het is een van de grootste ontwikkelaars van particuliere tolwegen ter wereld.  De aandelen van het bedrijf worden verhandeld als ALX  op de beurs in Australië.  Het bedrijf is opgericht in 2010.

Dulles Greenway is een bekende dochteronderneming. De onderneming bezit vanaf 2010 een kwart van de aandelen van de Westlink M7 ten westen van Sydney in Australië en nog eens dertig procent  van de aandelen van de 108 kilometer lange highway 407/ETR in de Greater Torino Area. 

aandeel atlas arteria kopen

Wel of niet aandelen Atlas Arteria kopen?

Als je op zoek bent naar een bedrijf dat zich bezighoudt met het beheer van tolwegen en snelwegen, dan is Atlas Arteria misschien wel een interessante optie. Het bedrijf heeft een diverse portefeuille van snelwegactiva in verschillende landen en genereert stabiele inkomsten uit tolheffing. Maar voordat je besluit om aandelen van Atlas Arteria te kopen, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf te begrijpen.

Een van de sterke punten van Atlas Arteria is de geografische diversificatie van zijn portefeuille. Het bedrijf is actief in verschillende landen, waardoor het risico beter wordt gespreid. Bovendien heeft Atlas Arteria een stabiele inkomstenstroom en een solide financiële positie.

Aan de andere kant zijn er ook enkele zwakke punten waar je rekening mee moet houden voordat je aandelen koopt. Zo is Atlas Arteria afhankelijk van overheidsbeleid en regelgeving, die kunnen veranderen en van invloed kunnen zijn op de inkomsten en activiteiten van het bedrijf. Ook kan de vraag naar tolwegen dalen tijdens economische recessies, wat kan leiden tot lagere inkomsten en winst voor het bedrijf.

Al met al lijkt Atlas Arteria een solide bedrijf met sterke punten, maar het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke risico’s. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen van Atlas Arteria, is het verstandig om meer onderzoek te doen en advies in te winnen van een financieel adviseur.