Aandelen Aurizon kopen

Wil je beleggen in Aurizon aandelen? Op deze pagina kan je direct Aurizon aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Aurizon. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Aurizon raadplegen. Aurizon is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AZJ.CHA.

Waar kan je Aurizon aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Aurizon kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Aurizon?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Aurizon. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Aurizon?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Aurizon? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Aurizon is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Aurizon.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Aurizon

Sterke punten Aurizon

 • Monopoliepositie: Aurizon is de grootste spoorwegexploitant in Australië, met een monopolie op de spoorwegactiviteiten in Queensland.
 • Diversificatie: Het bedrijf heeft diverse activiteiten, waaronder het vervoer van mineralen, landbouwproducten en algemene goederen.
 • Efficiëntie: Aurizon heeft een goed ontwikkeld logistiek systeem, wat leidt tot efficiëntie en kostenbesparingen.
 • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een sterke financiële positie, met stabiele inkomsten en winsten.

Zwakke punten Aurizon

 • Afhankelijkheid van de mijnbouwsector: Een groot deel van de activiteiten van Aurizon is gerelateerd aan de mijnbouwsector, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor schommelingen in deze sector.
 • Regelgevingsrisico’s: Als gevolg van de monopoliepositie van Aurizon is het bedrijf onderhevig aan strenge regelgeving, wat kan leiden tot verhoogde kosten en beperkingen op de activiteiten.
 • Milieukwesties: De activiteiten van Aurizon, met name het vervoer van steenkool, hebben negatieve effecten op het milieu en kunnen leiden tot reputatieschade.

Over Aurizon

Iedereen in Australië kent wel het bedrijf Aurizon. Dit is een zeer bekende spoorweg vrachtmaatschappij in Australië.  De activa waren voorheen nog in eigendom van de regering van Queensland. In 2010 werden de aandelen echter overgedragen aan een nieuwe onderneming: QR National Limited. In 2011 werden de aandelen voor het eerst verhandeld op de Australian Securities Exchange.

De aandelen hebben overigens de aanduiding AZJ bij de notering op de beurs. Aurizon bestaat al vanaf het jaar 2004 en twee van de bekendste dochters van de onderneming zijn Aurizon Network en eveneens Aurizon Operations.

aandeel aurizon kopen

Wel of niet aandelen Aurizon kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, is Aurizon misschien een bedrijf dat je interesseert. Aurizon is de grootste spoorwegexploitant in Australië en heeft een monopoliepositie in Queensland. Het bedrijf heeft diverse activiteiten, waaronder het vervoer van mineralen, landbouwproducten en algemene goederen.

Er zijn echter ook zwakke punten waar je rekening mee moet houden voordat je besluit om aandelen van Aurizon te kopen. Zo is het bedrijf sterk afhankelijk van de mijnbouwsector, wat het kwetsbaar maakt voor schommelingen in deze sector. Daarnaast is Aurizon onderhevig aan strenge regelgeving als gevolg van haar monopoliepositie, wat kan leiden tot beperkingen op de activiteiten.

Als je besluit om aandelen van Aurizon te kopen, is het belangrijk om de ontwikkelingen in de mijnbouwsector en de regelgeving rondom het bedrijf goed in de gaten te houden. Daarnaast is het verstandig om te overwegen of de diversificatie van het bedrijf voldoende is om de risico’s van de afhankelijkheid van de mijnbouwsector te compenseren.

Over het algemeen lijkt Aurizon een solide bedrijf te zijn met een sterke financiële positie en een goed ontwikkeld logistiek systeem. Of je aandelen van Aurizon wilt kopen, hangt echter af van je eigen risicobereidheid en de ontwikkelingen in de sector waarin het bedrijf actief is.