Aandelen Aviva kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Aviva aandelen? Op deze pagina kan je direct Aviva aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Aviva. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Aviva raadplegen. Aviva is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AV-L.

Waar kan je Aviva aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Aviva kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Aviva?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Aviva. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Aviva?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Aviva? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Aviva is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Aviva.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Aviva

Sterke punten:

 • Geografische diversificatie: Aviva heeft een geografisch gediversifieerde portefeuille van activa, waaronder VK, Europa, Canada en Azië, wat het risico van economische schokken vermindert.
 • Marktleider in verzekeringen: Aviva is een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft een sterke positie in de Britse markt.
 • Strategische overnames: Het bedrijf heeft strategische overnames gedaan om de portefeuille te versterken en de activiteiten uit te breiden, zoals de overname van Friends Life Group.
 • Digitale transformatie: Aviva heeft geïnvesteerd in digitale technologieën om de bedrijfsactiviteiten te moderniseren en klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Zwakke punten:

 • Gevoeligheid voor economische schommelingen: Als verzekeraar is Aviva gevoelig voor economische schommelingen en de impact hiervan op de vraag naar verzekeringen en investeringen.
 • Regelgevingsrisico: Aviva is blootgesteld aan regelgevingsrisico’s in verschillende landen waarin het opereert, wat de bedrijfsactiviteiten kan beperken of vertragen.
 • Concurrentiedruk: De verzekeringssector is competitief, en Aviva staat onder druk van concurrenten die vergelijkbare producten en diensten aanbieden.

Over Aviva

Aviva is de op vijf na grootste verzekeringsgroep ter wereld en de grootste van het Verenigd Koninkrijk. Voorts is het de op een na grootste van Canada. Het bedrijf was tot 2002 bekend als CGNU, een bedrijf die twee jaar eerder ontstaan was na een fusie tussen de verzekeringsgroepen CGU en de Norwich Union.

De aandelen worden op de London Stock Exchange verhandeld als AV. Hoofdkwartier en oprichtingsplaats is Londen en bekende dochters zijn Aviva Investors, Aviva Canada. Ondertussen is Aviva in 28 landen actief. In ons land heeft het bijvoorbeeld een belang van 40 procent in de Delta Lloyd Groep.

aandeel aviva kopen

Wel of niet aandelen Aviva kopen?

Aviva is een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft een geografisch gediversifieerde portefeuille van activa. Het bedrijf heeft een sterke positie in de Britse markt en heeft geïnvesteerd in digitale technologieën om klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Echter, zoals bij elk investeringsbesluit, zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen in Aviva. Als verzekeraar is het bedrijf gevoelig voor economische schommelingen en de concurrentiedruk in de verzekeringssector is hoog. Bovendien is Aviva blootgesteld aan regelgevingsrisico’s in verschillende landen waarin het opereert.

Het is daarom belangrijk om uw eigen onderzoek te doen voordat u besluit om in Aviva te investeren. Bekijk de financiële prestaties van het bedrijf en de toekomstperspectieven, evenals de algemene economische omstandigheden en regelgevingskwesties. Overweeg ook uw eigen beleggingsdoelen en risicotolerantie voordat u een beslissing neemt.

Kortom, hoewel Aviva een solide bedrijf is met sterke punten, moeten beleggers ook rekening houden met de risico’s en zorgvuldig overwegen of het kopen van aandelen in Aviva past bij hun beleggingsstrategie en doelen.